onsdag 27 mars 2013

Idag njuter jag...

Idag njuter jag av solen. Av att det har utlovats +5 grader ute. Av att jag har min man, mina barn, min familj. Av att jag har många härliga vänner. Av att våren är på väg. Av att livet känns bra.

tisdag 26 mars 2013

Solsken och dejt!

Jag kom hem väg ut i solskenet igår. Det var riktigt härligt! På gräsmattan utanför vårt hus är snön snart borta igen. Jag njuter för fullt av dessa soliga dagar. Vi fick likadant väder idag. Underbart! Nu känns det att våren är nära.

Igår kväll njöt hela familjen av våfflor. Maken och jag åt som vanligt den mindre söta varianten med bland annat rom och räkor. Så gott!!! Fast vi avslutade som barnen med grädde, jordgubbar och sylt. :-)

Idag valde jag att inte stanna hemma. Jag ska träffa härliga Marie - Louise och dessutom passa på att gå lite i affärer.  Jag får ju se lite andra affärer än dom jag är van vid. Det är ju aldrig dumt. 

Hoppas ni andra får en fin dag ni med!

måndag 25 mars 2013

Ro i själen

Yups, precis som rubriken säger så känner jag ro. Hela tiden sen vi möblerade om har jag misstrivts massor i vardagsrummet. Idag gjorde jag nåt åt saken. Inga stora grejor. Skiftade en hylla och ett bord och det gjorde så mycket. Och det känns så bra.

Nu ska jag ta all positiv energi och ge mig ut i vårsolen för att hämta hem tjejerna. Ikväll vankas det våfflor.  :-)

söndag 24 mars 2013

Sol, mögel och plugg...

Yeay! Solen skiner för fullt. Stundvis i alla fall. Och det syns i slänten utanför att solen tar på snön. Sakta men säkert smälter den bort! Härligt!

Mindre skoj är det att jag rensade en låda jordgubbar som ändå smakar mögel. =( Jag som var så sugen på gogubbar... Jag får klara mig utan helt enkelt.

Sebastian och Tony är iväg. Sebastians handbollslag har match idag. Oskar är iväg på kalas. Malin sover och Emilia sitter vid en dator. Jag passar på att starta datorn för att plugga en stund. Jag försöker i alla fall. ;o) Tänkte hinna med lite innan jag ska iväg och träffa upp Martina...

lördag 23 mars 2013

En aning trött...

Eftermiddagen och kvällen igår sällskapade med huvudvärken som blev värre allt eftersom dagen gick. Efter middag och ett gott, nytt, glas vin var jag helt slut. Så när barnen äntligen var i säng tänkte jag att jag skulle lägga mig och läsa en stund och somna tidigt. Jag surfade lite på mobilen innan jag gav upp. Somnade vid niotiden och vaknade, efter en natts ostörd sömn, vid strax före sex. Jag misstänker att jag var lite trött.
Känner mig inte jättepigg nu heller så det lutar åt att sitta somna om en stund.  Ska nog lyssna på kroppen idag...

fredag 22 mars 2013

En bra dag!

Idag började dagen riktigt bra. Jag vaknade och kom upp i tid, barnen hann få frukost i tid och alla var på bra humör. Jag fick dessutom börja dagen med ett samtal från en person jag inte pratat med på länge. Riktigt trevligt!! Jag måste bli bättre på att hålla kontakten fram över...

Nu är det lektion som gäller. Administration. Som vanligt finns det en massa dötid med på lektionen. Men jag tänker inte gnälla. Jag hinner ju uppdatera lite här då.  ;o)
Tycker det är skönt att det är fredag idag. Det innebär sovmorgon imorgon. Och några härliga dagar. Imorn ska vi försöka få ordning på det sista efter förra helgens möblerande. Emilia ska på kalas med. På kvällen blir det nog bara en lugn kväll hemma.

På söndag har Sebastian match. Oskar ska på kalas. Och jag är bjuden på bio. Martina tyckte att jag skulle se Cloud Atlas med henne. Yeay sa jag!

Nu ska jag koncentrera mig på den halvtråkiga lektionen och hoppas den går fort så jag får äta min sushi nån gång. Jag och Johanna gjorde så goda i går! :o)

onsdag 20 mars 2013

Redan klart?!

Medan jag var på lektion har dom varit och plockat bort avfuktningsfläkten i vardagsrummet. Tydligen är väggen redan torr. Dom meddelade att källartaket, upp mot vårt vardagsrum ska isoleras för att stoppa kylan att komma in den vägen. Tony fick ifrågasätta hur dom gör under sovrummen. Det är ju ändå där vi har haft störst problem innan vi hittade möglet. Positivt är i alla fall att dom hade meddelat att det skulle tas mögelprov på parketten. Skönt det.
Tony och jag är i alla fall överens om att det inte kommer tapetseras om innan allt är klart, även ventilationen,  så vi inte råkar ut för samma problem igen... Dessutom kommer vi kräva att man dubbelkollar fukten i väggen ett tag fram över. Hittills har bara en massa provisoriska åtgärder satts in så vem vet vad som händer sen.

tisdag 19 mars 2013

Vem är du?

Var nyss inne hos Fnulan och kikade lite. Hon frågade oss läsare om vår ålder. Lite skoj då jag själv har funderat mellan varven på vilka som läser min blogg och åldersspridningen på er. Några av er vet jag vilka ni är men andra är jag inte lika säker på... Så jag slänger ut frågan själv men med ett tillägg;

Vem är du som läser min blogg och hur gammal är du? :o)

Nu vill jag att ni svara med en kommentar här i bloggen. Vore skoj att få andra kommentarer än bara spam och skräp. Och jo, jag vet att några av er kommenterar. :o)

På g igen!

Efter sista tidens kaos hemma som dessutom satt en massa spår på mina studier har jag idag bestämt mig för att inte tillåta mig att deppa ihop totalt. Vi har möbelerat om så att ingen behöver sova med avfuktningsfläkten och det känns riktigt bra. Och hur trist det än är att vakna med ett huvud som känns alldeles fullt av vadd för att det är för lite luft i lägenheten så ska det inte få ta över mer.

Så fort jag är i kapp med det mest akuta av skolarbetet ska ni få en ordentlig uppdatering av vad som händer i lägenheten. Under tiden ska jag njuta av solsken och förneka decimetrarna med snö som har kommit sen igår. ;o)

söndag 17 mars 2013

Från ett kaos till ett annat...

Äntligen en stunds lugn och ro. Dagen har hållit på i fullt ös sen i morse. Hemmet har fått sig en makeover. Till hjälp har jag haft Johanna. En bra slavdrivare.  ;-)

Sebastian och Oskar fick flytta in till Emilia och Malin. Att flytta den våningsängen tog sin lilla tid. In i lilla sovrummet har jag och Tony flyttat. Plus ett skrivbord så kan jag slänga in mig med läxorna med. Där sängen stod i vardagsrummet har istället grabbarnas skrivbord fått hamna. Det stora är gjort men det är en del kvar.

Nu ska jag plocka det sista av allt det lösa för imorn bitti klockan sju är tydligen mögelsnubben tillbaka...

Trött...

Jag är så trött på att inte längre trivas hemma, på att känna mig misstrodd om hur vi har det här hemma. All energi går åt till att orka med. Skolan hamnar i andra hand. Barnen blir lidande av hur det är här hemma.
Nu sist sa man att vi inte borde ha hyllor på en yttervägg - det stoppar rotationen av luft. Att vi inte borde tvätta och hänga tvätt i lägenheten - då får vi för mycket fukt. Vi ska inte heller ha gardiner,  eller annat för elementen - som om vi inte visste det. Just nu är vi tvungna att ha mer saker för elementet i vardagsrummet då vi har fått flytta om pga mögel/fuktskadan. Det kändes som att den karln letade efter att kunna säga att allt är vårt fel...

Nä, vi trivs inte längre. Varken med Nynäsbostäder eller lägenheten.

Vi vet inte hur länge vi kommer behöva stå ut med avfuktningsfläkten. Den gör att vi behöver möblera om. Men för hur lång tid?  Vi ska ju försöka trivas under tiden med... Och om vi inte bör ha hyllor ut efter ytterväggen, vad händer om jag ställer en våningsäng ut efter yttervägg? För det är enda sättet att möblera vettigt så vi slipper sova med avfuktningsfläkten...

Nä, nu ska jag fokusera på frukosten som maken just serverade mig. I sängen. Det gäller att ta vara på ljusglimtarna. Synd att dom inte bjuder på bättre utsikt bara...

torsdag 14 mars 2013

Psykbryt och inkapslat...

Orkar inte ta allt just nu men mitt mail till Nynäsbostäder förra veckan rörde tydligen om i grytan.

Idag har dom rivit tapet och letat fukt. En avfuktande fläkt står bakom plast och brummar så man blir alldeles trött i huvudet. Jag är inte överens med en del av svaren jag har fått sista dagarna. 
Idag har psykbrytet varit nära flera gånger... Fortsättning följer...

onsdag 13 mars 2013

Jag fick smak på världen!

I torsdags var ju jag iväg på spotting. Spot and Tell bjöd in i samarbete med Kronfågel som lanserar sitt nya sortiment Smak på världen. Efter en halv vecka hemma när jag knappt ens orkat lämna barnen på dagis samlade jag ork för att ge mig iväg på ett event som jag redan i förväg misstänkte skulle bli riktigt bra. Det brukar vara så när Spot and Tell är inblandade. Nackdelen med att ge sig iväg när man inte mår helt hundra är att koncentrationen inte är helt på topp. Det innebär att jag inte fick till bilder på allt jag nog hade fotograferat annars. Men jag vet att bland annat Bambi, Britta, Karoleen och Alfva har skrivit inlägg dom med som ni kan kika på...
Eventet hölls på  Adam & Albin matstudio. Ett mysigt litet ställde där dom hade gjort jättefint och inspirerande inför kvällen. Bland annat var det en kryddtävling.
Och nä, jag vann inte. ;)
Årets Kock 2011, Magnus Albrektsson, bjöd på den goda maten. Dessutom delade han, bland annat, med sig av en liten chiliskola. Skoj!
Kvällens meny med så mycket god mat!!!!
Vill ni kika på recepten finns dom hos Kronfågel.
Tacokycklingbullarna var så goda. Jag som är lite trött på vanlig hederlig taco kände på en gång att det här är min grej. Det kommer nog att lagas många gånger här hemma. Det var en friskare tacosmak än vad jag upplever att det är på dom vanliga tacokryddorna som nästan känns mäktiga. Stort plus till Kronfågel för denna kryddblandning. Och nä, den måste inte användas till köttbullar, det går att steka som vanlig färs med. Eller vad du nu vill göra. ;o)
Tom Kha Gai - en asiatisk kycklingsoppa, var något helt nytt för mig. Det var starkt, i alla fall för mig som är lite känslig men såååå gott!!! Jag har helt klart lärt mig nåt nytt och vill ha det igen.  
Kyckling Garam Masala, en indisk gryta. Mums! Det ska bli spännande att testa den här på familjen. Det var en mild smak på  denna och jag är ju väldigt förtjust i grytor.
Sen kom efterrätten. WOW! Chokladcreme dulche de leche med saltrostade hasselnötter och flingsalt strösslat över. Så himla gott!!! Kombinationen salt och choklad var perfekt!
Kvällen avslutades med en goodiebag. Den var inte förpackad riktigt så som jag är van vid. Den här gången fick vi med oss en stor kylväska hem. Och bara den var ju en kul grej, vi som åker båt använder oss ofta av såna. Men den var dessutom fylld av en massa kyckling med. Det var dom tre nyheterna från Smak på Världen;
 
Men vi fick också tre andra nyheter;
 
Jag tror att dessa tre sista kommer bli favoriter som ofta finns i vår frys.
Dessutom fick vi bland annat den här söta lyktan från Indiska. Jag måste skaffa fler. ;o)
 
Jag hade en riktigt trevlig kväll och det är alltid skoj att träffa alla andra bloggare. Speciellt som vi oftast bara träffas så här, på event.
 
Tack till Spot and Tell, Kronfågel och Indiska för en härlig kväll!!!

tisdag 12 mars 2013

Ojsan...

Jag smet iväg från nattningen ikväll. Eller, jag nattade Malin och sen smet jag. Sebastian har träning så han får sällskap hem sen. Synd bara att det är så kallt ute. Hade det varit lite behagligare hade en promenad suttit bra. Speciellt som jag gick iväg låååångt innan dom slutar. Kom jag just på. Fick för mig att dom slutade halv åtta när det är åtta. Jaja. Jag hinner ju både blogga och kolla instagram nu. ;-)

En liten snabbis...

Sakta men säkert känns det som att kroppen börjar fungera normalt igen. Äntligen! Jag har fortfarande lock i öronen men inte lika illa och tinnitustjutandet är nere på normal nivå.

Egentligen har jag inte tid att sitta här och uppdatera. Har massor med skolarbete att ta igen, som blev lidandes förra veckan när jag var dålig. Tänkte visa att jag lever i alla fall. Måste ta mig tid att skriva om spottingen med Kronfågel och Spot and Tell i torsdags med! Mums vilken god mat vi bjöds på då! Och goodiebagen! Wow! Det kommer, jag lovar!

Just nu går tiden som är över till att bråka med Nynäsbostäder. Igen. Dels väntar vi fortfarande på att dom ska fortsätta med bytet av element men elementet är restnoterat och dröjer... Dessutom upptäckte jag förra veckan att möglet inte alls bara sitter i tapeten som dom har sagt hela tiden. Bakom tapeten är det svart... Mailade ett surt mail förra veckan och dagen efter var det en massa samtal och allt lät så bra men nu är det tillbaka i samma sakta takt med allt igen.... Suck!!!

Nä, skolarbete var det som gällde... Återkommer...

lördag 9 mars 2013

Som i en bubbla....

Det får lov att vara lite tyst i bloggen just nu. Har massor att skriva om. Hemmet, spotting, livet. Men jag dras fortfarande med strul med öronen, trots pencillin, så det känns som att huvudet är i en bubbla med vadd eller nåt och orken är minimal. Ikväll blir det mellofinal hemma med man och ungar. Inte fy skam.

Hoppas ni andra har en fin kväll!

torsdag 7 mars 2013

En kväll med kycklingar...

Ja, det ska bli en kväll med kycklingar. Helt rätt. Ja, såna man äter alltså. Spot and Tell har bjudit in till en spotting tillsammans med Kronfågel. Och eftersom jag är så förtjust i kyckling kunde jag inte låta bli att tacka ja. Vi ska prova Kronfågels nya sortiment Smak på Världen. Det kommer bli en perfekt avslutning på den här dagen.

onsdag 6 mars 2013

"Det sitter bara i tapeten..." Eller?!

Det var ju ett tag sen jag bloggade om våra turer med Nynäsbostäder. Dels för att vi just nu har en vettigare temperatur inne. Inte så konstigt med tanke på att vi har låneelement och även våren gör ju lite skillnad. Dessutom ska dom byta ut elementet i vardagsrummet och som jag förstod det skulle dom få det levererat den här veckan...

Jag har varit i kontakt med Nynäsbostäder angående möglet. Fick till svar, än en gång, att det ligger på fastighetsskötare/områdesansvariga. På den vägen är det... Igår ringde jag honom om ett trasigt eluttag, vilket i mina ögon är en aning akut. Han skulle komma under dagen idag. Ja, dagen är ju inte slut ännu... Dessutom tänkte jag passa på att diskutera det här med möglet. Igen. På den vägen var det...

Till jag kom hem från min promenad och tänkte att jag skulle dokumentera väggen med det stora kameran. Medan jag låg där på golvet och tog kort (bästa vinkeln ju ;o) så konstaterar jag att jag bara behöver peta lite på tapeten för att kunna lyfta mer på den. Så nyfiken som jag var gjorde jag det. Ville ju se hur det såg ut under eftersom dom har sagt att möglet bara sitter i tapeten. Resultatet ser ni på bilden...

Jo, möglet sitter i tapeten. Och ännu mer i tapetlagret under... Frågan är hur väggen ser ut då när det yttersta largret ser finast ut. Det andra lagret är ganska svart... Yeay! Jag sover i närheten av det där...

Jag kommer börja med att skicka ett mail med bilden ner hon som jag har varit i kontakt med på deras kontor. Har jag inte fått svar i morgon är det nog dags att börja bråka mycket... Det är över en månad sen vi upptäckte och anmälde detta. På den tiden har dom konstaterat att det är fuktigt och att det nog kan dröja innan väggen torkar. Fast vi upprepade gånger har bett dom att kontrollera möglet i väggen så händer igen. Nu är mitt tålamod slut!

Sömnbrist och vårtecken!

Jahapps... Då sitter jag här igen. Hemma alltså... Kände mig mycket bättre igår, och gör det fortfarande. Men ringande i öronen gör att jag har svårt att klara av ett normalt samtal hemma och att klara det i skolan skulle bli extremt jobbigt. Tyvärr kan jag inte göra mer än att vänta på att trycket på öronen ska lätta... I natt var det så illa att tinnitusringandet höll mig vaken en timme... Det låter ganska mycket med andra ord... Håll tummarna för en snabb vändning nu...

Gårdagen avslutades bra i alla fall! Barnens kusin Natta kom hit och gjorde mina naglar supersnygga! Jag valde vårgrönt glitter på tipparna! Är så nöjd!!! Men det känns lite ovant så här i början innan jag har vant mig...

Nu ska jag stoppa i mig lite lunch och sen tänker jag trotsa förkylning, tjutande öron och trött huvud och ta mig en lugn promenad i solen!

tisdag 5 mars 2013

Mycket bättre och lokalkändis!!!

Igår blev det en lång dag. Dels var jag ju så kopiöst trött av sömnbristen plus att det tar på krafterna att inte höra ordentligt. Hela tiden som jag har dragits med denna förkylning har jag haft ringande i öronen men sen i söndags riktigt tjuter det i hela huvudet. Det är nästan värre än värken jag hade i örat när det var som värst...

Idag är jag mycket piggare men har tyvärr svårt att sortera ljud och lyssna ordentligt på grund av tjutandet... Misstänker att det bara är att stå ut. Tror inte pencillinet kommer bita på den delen... Men men. Jag är ju i alla fall piggare. Och klart man blir piggare när man ser hur snön smälter ute! Finns det nåt härligare?!
Strax ska jag hämta hem tjejerna. Dom slipper gå full dag när jag ändå är hemma. Och för er som inte läser Nynäshamnsposten kan jag berätta att Emilia är med i den idag. Med både bild och kommentar. Synd bara att dom har döpt om henne till Emelie... Dom åkte lilla vasaloppet i fredags och tidningen kom och skrev om dom. Skojs!

måndag 4 mars 2013

Stackars mig!

Natten kändes lång och samtidigt för kort. Den allra värsta värken har gett med sig. Istället vätskar det sig ganska bra i örat. Men hellre det än tokont.

Var till läkaren. Han såg inget konstigt med mina öron först. När jag efter en stund sa att jag kände hur det rann i öran kunde han se liiiite färgskillnad. Men det var inte bra att det vätskade sig. Övrig förkylning lät bra. Han avslutade med en tio dagars pencillinkur.

Nu ligger jag helt slut på soffan. Dels värker det lite lätt i örat, ringer i hela huvudet och jag har två lediga grabbar som inte tycker dom behöver visa nån respekt för sin stackars mamma....

Hoppas jag mår okej igen imorn, att det blir bättre med lite sömn.

Tankar kring barn och Facebook

Lite mer funderingar här i bloggen...
Hur resonerar ni kring det här med Facebook och barn? Är det okej att göra så som vi har gjort, skapat egna facebookkonton till barnen trots att dom inte har åldern inne? Varför eller varför inte?

För vår del handlade det om att barnen (grabbarna) ville spela Farmville, precis som deras föräldrar. Tony och jag tyckte inte det var superskoj att dela med oss av våra spel hela tiden. Vi såg inget negativt i att barnen fick spela själva. Och samtidigt som dom spelade fick dom lära sig en massa engelska ord, då spelen är på engelska, och det handlade bland annat om att köpa frön och växter, att plantera dom för att sen skörda och sälja. Det var inte bara att leka utan dom fick tänka efter samtidigt. Även om dom inte förstod allt.

Numera, nästan två år senare, spelar dom inte Farmville längre men en massa andra spel. Vilket vi är medvetna om. Och nä, det är ju inte en massa nyttospel. Å andra sidan är det spel som maken och jag håller koll på. För lösenorden till grabbarnas facebook sköter vi och vi spelar en hel del av dessa spel själva. I övrigt använder dom Facebook till att chatta lite med klasskompisar och familj. För mig är det ett sätt att kunna hålla lite koll på vad barnen gör vid datorn. Jag vet ju själv hur Facebook fungerar till skillnad från en del av dom barnsiter som finns.

Hur gör ni andra som har barn på Facebook? Låter ni era barn se allt ni skriver själva? Har ni barnens kompisar på era Facebook? Och hur gör ni med sekretessinställningar? Är barnen privata eller synliga?

Ni som inte anser att det är okej med Facebook till barnen, använder ni Facebook mycket själva? Och är era barn stora eller små?

Resonerar ni likadant kring Instagram? Är det okej för barnen att ha Instagram? Skall kontot i så fall vara öppet för alla eller ska det vara låst? Här hemma har vi inte behövt fundera på Instagram ännu då telefonerna pojkarna har inte klarar av uppdateringskraven för det. Så vi får ta den frågan när det blir aktuellt. Men nä, jag kommer nog inte vara negativ till det. Men det kommer vara låsta konton och med krav på vad för slags bilder det är okej att posta.

Aj vad ont det gjorde!!!

Orken var minimal igår. Satt mest i soffan. Men det var ganska skönt att få ha en sån dag. Det jobbiga var bara locket i örat. Det kändes som att det gjorde att huvudet kändes fullt av vadd. Dessutom hördes tinnitusringandet hela tiden.

Ju längre kvällen gick desto mer kändes det som att locket i örat förändrades. Jag sa till Tony innan jag somnade att det kändes som början på en öroninflammation. 

Mycket riktigt. En timme senare vaknade jag av smärtan. Ajajaj! Stoppade i mig både alvedon och ipren och värmde vetekudden. Lyckades till slut somna, halvsittandes med örat på vetekudden. Allt jag önskade just då var att trumhinnan skulle gå sönder så värken kunde mildras.

Jag vaknade igen vid fem. Har inte riktigt lika ont längre. Å andra sidan är kroppen full av ipren och alvedon nu. Tony värmde vetekudden åt mig igen så jag borde försöka somna om. Ringandet i örat, och hela huvudet,  i kombination med en massa knäppande i örat gör det en aning svårt. Fast knäppandet är lite skönt på samma gång. Med jämna mellanrum får det trycket i örat att släppa...

söndag 3 mars 2013

Städhjälp - rätt eller fel?

En fundering så här på söndagen är den kring städhjälp.
Anna har skrivit en hel del kring hennes tankar om det. Jag var inne och läste och kommenterade. Både hos Anna och länkarna hon delade med sig av. Vad tycker ni? Är det okej att anlita städhjälp? Varför eller varför inte?

Jag har vänner som har anlitat städhjälp. Både regelbundet hemma och som flyttstädning. Jag ser inget konstigt i det. De som har anlitat hjälp regelbundet är inte hemma på dagen när hjälpen kommer. Och det handlar inte om människor som aldrig städar hemma själva. Jag vet att dessa personer gör det.

Nina skrev i sitt inlägg bland annat kommentaren "Även med RUT-avdraget så kostar det att anlita städhjälp och de som redan har det knapert med störst behov av städhjälp, har inte råd." Varför skulle det vara så att dom som har det mest knapert är dom som har störst behov av städhjälp? Jag förstår inte det resonemanget alls? Är det vår ekonomi som avgör om vi har behov av städhjälp?

Hon skrev också att vi borde röra på oss mer och att städningen är något bra att göra då. Visst är det alltid bra att röra på sig men helt ärligt, jag får mer motion av att kunna få en timme extra utomhus med mina barn...

Varför måste det vara negativt att ha städhjälp? Jag själv skulle få hjälp med något jag själv kanske känner att jag inte hinner med eller inte har lust med för att kunna lägga tiden på annat. För mig skulle det inte innebära att nån kommer och städar efter mig och min familj varje dag för den städningen hinner jag med. Men det där övriga, mer grovstädandet som oftast är det som görs i sista hand. Det som får stå undan för att vi ska hinna med läxläsning och kvällsaktiviteter. Det vore ganske skönt.

Jag tror inte heller barnen mår dåligt av det. Det kan inte vara värre än att det oftast är jag som städar här hemma, inte dom själva. Och inte ser jag det som nån negativ kvinnofälla för min egen del. Det är jag som är hemma mest så för mig är det en självklarhet att jag då drar det största lasset hemma. Det handlar om vilka värderingar vi ger barnen.

Jag ser det inte heller som någonting som enbart dom rika har råd med. Jag tror att fler än man tror har råd, men att det handlar om prioriteringar.Vi är ingen rik familj men skulle ha råd att prioritera oss detta med våra inkomster. Jag låter gärna en del av mina skattepengar gå till detta, då har jag ju faktiskt själv möjlighet att utnyttja det om jag vill. Hellre städhjälp än läxhjälp. Det kanske är bättre att välja städhjälpen och hjälpa barnen med läxor.

I mina ögon skapar detta arbeten. Och nä, det kanske inte är välbetalda arbeten men det är ändå arbeten. Jag vet inte, jag kanske ser annorlunda på det då jag själv inte har ett speciellt högbetalt jobb. Jag jobbar på McDonalds. Men det är ett jobb och det är absolut bättre än ingenting. Det största problemet är väl att folk ser det som ett skitjobb och ser ner på det. För mig är det inte bara en bra lön som höjer statusen på jobbet, det är folks inställning till det.

Nä, låt folk välja själva. Den här gången kanske det inte gynnar just dig men vem vet vad framtiden har med sig. Och hellre ett jobb än inget alls. Jag tänker hellre att nån annan kan få ett jobb än att jag lägger skatt på något jag kanske aldrig kommer att använda. I så fall finns det mycket annat jag stör mig mycket mer på, som att jag som inte har nån kunskap alls ska tvingas placera mina pensionspengar till exempel...

Lite tidigt och mycket torrt...

Maken och jag pratatade, igår kväll, om vems tur det var att gå upp tidigt och vem som skulle få sova ut idag. Vilken "tur" att vi båda vaknade strax före halv sju då... Själv vaknade jag med huvudvärk, söndertorkade läppar och täppt näsa. Inte den bästa kombinationen. Det var likadant igår morse så jag bestämde mig för att i alla fall göra nåt åt mina stackars läppar.

På apoteket blev jag rekommenderad att köpa Decubals läppbalsam. Den innehöll 99% fett, var färgfri och skulle vara jättebra enligt kvinnan i kassan. Jag tog en och tänkte att den måste passa bra till barnen med. Och jag tyckte om den. Konsistensen är lite som läppglans eller vasselin men det gör mig inget.

Senare på kvällen blev jag dessutom rekommenderad att använda Locobase Repair på läpparna i stället. Den skulle vara riktigt bra. Och eftersom den låg närmast igår kväll testade jag den. Är ju jätteförtjust i den salvan i vanliga fall.

När jag gick och lade mig igår kväll hade jag Repair på läpparna. Det kändes jättebra. När jag vaknade i natt var läpparna torra så jag hämtade Decubalen och smörjde in ganska bra.

När jag nyss vaknade var läpparna riktigt torra och flisiga i alla fall. Det känns inte alls att jag under gårdagen och natten ska ha smörjt in dom massor.

Idag ska jag nog rota fram min Idominsalva och se om den fungerar bättre...

Nu ska jag strax förflytta mig från sängen till soffan. Det är ju dags för årets Vasalopp och det är extra roligt eftersom vi känner en av deltagarna. Men kanske skulle duka fram lite frukost först. Magen morrar. Det får bli frukost i tvsoffan idag. ;-)

Och just det, alla plusgrader från igår kväll var nu endast drygt en plus. Men det blåser riktigt bra ute så snön borde smälta på i alla fall. Och solen skiner!

lördag 2 mars 2013

Vårkänning!

Känslan när man ser att det är mer än 4 plusgrader ute. När klockan är sen kväll dessutom. Jag hoppas att det i kombination med dagens regnande får snön att smälta snabbt.

Lördagsmys

Gårdagskvällen avslutades med film. Grabbarna fick se Men in Black för första gången. Fast jag tror jag skrattade mest. Efter filmen somnade vi alla och den tidiga kvällen gjorde att vi vaknade ganska tidigt allihopa. Om man nu räknar mim sovmorgon till åtta som tidigt.  ;-)

Förmiddagen blev städtid. Allihopa fick städa. Kanske inte så jättepopulärt men välbehövligt. Och det var desto mer populärt med en massa städtid efteråt.

Nu är jag i Haninge med Johanna.  Medan hon tvättar bilen tar jag mig en fika. Sen ska det shoppas lite gottis till kvällen. Ja, lite mer än så kanske... Men det blir nåt gott till mellon också. :-)

fredag 1 mars 2013

Hur står dom ut?!

Trött och hängig bestämde jag att maken fick ta handbollsträningen med Sebbe. Kändes skönast att stanna hemma... Har ångrat mig lite en stund... Jag har fått stå ut med Amigo på tvn istället... Ungarna gillar visserligen programmet men jag har såååå svårt för det! Bara en massa skrik och skrål. Jaja... Tur att det bara är en halvtimme i veckan...

Trött, ont i huvudet, hosta...

Trött, ont i huvudet, hosta... Just nu ångrar jag att jag inte bara gick hem och drog täcket över huvudet... Hoppas lite juice, banan och alvedon hjälper...

Välkommen mars!

Hur kan det redan vara 1 mars?! Var tar tiden  vägen? Det går så fort. Men samtidigt längtar jag så mycket efter våren. Slippa alla dessa vinterkläder. Få se hur det blir grönt överallt. Och värme! Tyvärr verkar det ju som att vi ska få lite mer rejäl kyla innan det vänder. Å andra sidan, om våren kommer snabbt nu är det värt det. Och jag ska väl inte gnälla riktigt än. Vi har ju fortfarande sportlov. ;-)

Idag är det skola som gäller och fyra barn på dagis och fritids. Hoppas jag i alla fall. Oskar såg lite hängig ut igår så jag måste hålla lite koll på honom.  Själv har jag äntligen en gång vaknat med huvudvärk. Börjar bli trött på den här förkylningen nu. Jag blir så trött av den med.

Nä, positiva tankar var det... Idag är jag glad att vårens första månad är här!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...