onsdag 13 mars 2013

Jag fick smak på världen!

I torsdags var ju jag iväg på spotting. Spot and Tell bjöd in i samarbete med Kronfågel som lanserar sitt nya sortiment Smak på världen. Efter en halv vecka hemma när jag knappt ens orkat lämna barnen på dagis samlade jag ork för att ge mig iväg på ett event som jag redan i förväg misstänkte skulle bli riktigt bra. Det brukar vara så när Spot and Tell är inblandade. Nackdelen med att ge sig iväg när man inte mår helt hundra är att koncentrationen inte är helt på topp. Det innebär att jag inte fick till bilder på allt jag nog hade fotograferat annars. Men jag vet att bland annat Bambi, Britta, Karoleen och Alfva har skrivit inlägg dom med som ni kan kika på...
Eventet hölls på  Adam & Albin matstudio. Ett mysigt litet ställde där dom hade gjort jättefint och inspirerande inför kvällen. Bland annat var det en kryddtävling.
Och nä, jag vann inte. ;)
Årets Kock 2011, Magnus Albrektsson, bjöd på den goda maten. Dessutom delade han, bland annat, med sig av en liten chiliskola. Skoj!
Kvällens meny med så mycket god mat!!!!
Vill ni kika på recepten finns dom hos Kronfågel.
Tacokycklingbullarna var så goda. Jag som är lite trött på vanlig hederlig taco kände på en gång att det här är min grej. Det kommer nog att lagas många gånger här hemma. Det var en friskare tacosmak än vad jag upplever att det är på dom vanliga tacokryddorna som nästan känns mäktiga. Stort plus till Kronfågel för denna kryddblandning. Och nä, den måste inte användas till köttbullar, det går att steka som vanlig färs med. Eller vad du nu vill göra. ;o)
Tom Kha Gai - en asiatisk kycklingsoppa, var något helt nytt för mig. Det var starkt, i alla fall för mig som är lite känslig men såååå gott!!! Jag har helt klart lärt mig nåt nytt och vill ha det igen.  
Kyckling Garam Masala, en indisk gryta. Mums! Det ska bli spännande att testa den här på familjen. Det var en mild smak på  denna och jag är ju väldigt förtjust i grytor.
Sen kom efterrätten. WOW! Chokladcreme dulche de leche med saltrostade hasselnötter och flingsalt strösslat över. Så himla gott!!! Kombinationen salt och choklad var perfekt!
Kvällen avslutades med en goodiebag. Den var inte förpackad riktigt så som jag är van vid. Den här gången fick vi med oss en stor kylväska hem. Och bara den var ju en kul grej, vi som åker båt använder oss ofta av såna. Men den var dessutom fylld av en massa kyckling med. Det var dom tre nyheterna från Smak på Världen;
 
Men vi fick också tre andra nyheter;
 
Jag tror att dessa tre sista kommer bli favoriter som ofta finns i vår frys.
Dessutom fick vi bland annat den här söta lyktan från Indiska. Jag måste skaffa fler. ;o)
 
Jag hade en riktigt trevlig kväll och det är alltid skoj att träffa alla andra bloggare. Speciellt som vi oftast bara träffas så här, på event.
 
Tack till Spot and Tell, Kronfågel och Indiska för en härlig kväll!!!

2 kommentarer:

  1. Härligt inlägg Linda! Jättetrevligt att träffas som vanligt! =)

    SvaraRadera
  2. Åh vad mysigt det såg ut :) Kram vännen

    SvaraRadera

Lämna gärna ett litet avtryck så jag vet att du kikat in.

Jag svarar i första hand på kommentarer här i min egen blogg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...