tisdag 10 februari 2015

När det inte blir som man tänkt sig...

Vilken helg det blev. Inte alls som planerat. Men ändå riktigt bra!

I fredags var det delkursavslut. Strax innan det var dags för lektion ringde skolan. Emilia hade feber och huvudvärk. Men det roddades upp av Tony och farmor. Jag själv kunde slappna av och fortsätta med det jag skulle i skolan. När vår redovisning var över smet jag iväg. Det skulle firas på kårpuben.  ;-) 
Var första gången jag var där. Riktigt trevligt. Vi var en hel del från klassen som hamnade där från början men allt eftersom droppade det av folk.

Vid sextiden fick jag ett sms med frågan om jag ville se musikalen Flash Dance samma kväll. Om jag ville?! Självklart!!! Så det var en jäkla tur att jag var på kårpuben annars hade jag inte hunnit. Det var väldigt trist att E inte själv kunde se musikalen men jag blev så glad!!! Tack så mycket!! Det var en toppenföreställning! Så kul att se!!!

Mindre kul var det med samtalet från Tony strax innan om att Emilia hade kräkts... Vi kan ju säga som så att allt prat om magsjukor gjorde att ångesten kröp på. Eller nä, den kastade sig över mig. Bara tanken på att åka hem från stan sent på kvällen fick mig nästan att ångra att jag hade tackat ja till Flash Dance. Så illa var det. Men tågresan hem gick jättebra. Fick sällskap av Marie-Louise och Martina på vägen. Vi chat alltså. Men det räckte.

Jag var inte hemma förrän vid tolv och kunde inte gå ner i varv på en gång. Plockade hemma ett tag medan alla andra sov gott. Somnade efter ett och sov en halvtimme innan jag vaknade första gången. Sen vaknade jag var tionde minut fram till efter tre. Då vaknade Emilia till. Och Malin med. Lite dricka, prata lugnande och sen somna om. För att väckas igen före sju... Natten var alldeles kort.

Planerna för lördagen fick planeras om i och med att Emilia blev sjuk. Vi tror inte det var magsjuka däremot. Hon brukar kräkas vid feber och huvudvärk. Men det gick ju inte att åka på bowling med hela Tonys familj. Så Emilia och jag stannade hemma medan dom andra åkte iväg. Malin skulle först inte alls spela nån tråkig bowling men kom hem helt lyrisk. Sötunge! Emilia och jag roade oss med film, godis och lite sömn medan dom andra var iväg.

På kvällen följde vi med på middag med alla dom andra hemma hos farmor och farfar. Vi fick en jättetrevlig kväll och Emilia piggnade till lite mer av allt sällskap. Jag tog barnen med mig lagom hem för att se omröstningen i mellon. ;-)

När tjejerna väl somnat tänkte jag och grabbarna se på film. Lagom lyckat. Oskar och jag somnade redan i inledningen.
Hehe... Så vi stängde av och hoppade i säng.

I söndags gick jag upp tidigt. Sebastian skulle ha pannkaksmatsäck så det var bara att fixa. När han väl kommit iväg, heldag med scouterna, hoppade jag i säng igen och sov bort några timmar. Så skönt!!!

Jag måste säga att det är tur att vi ändå fick en så bra helg för den här veckan har inte börjat direkt bra. Ny kurs, nya grupper. Och vi är inte överens i den här gruppen. Nånstans. Så det ska bli ett par intressanta veckor fram över.

Under tiden får jag hålla humöret upp och njuta av att våren sakta, sakta börjat göra sig påmind. Ljusa morgnar, ljust när jag hämtar barnen. Fågelkvitter. Jag har ett biobesök att se fram emot. På söndag ska jag och C se Fifty Shades. Ska bli intressant. Alla hjärtans dag väntar. Och snart mamma och pappas 60-årsfest. Så det finns mycket positivt mitt i vad jag tror kommer bli mycket frustration...

1 kommentar:

Lämna gärna ett litet avtryck så jag vet att du kikat in.

Jag svarar i första hand på kommentarer här i min egen blogg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...