söndag 28 september 2014

Stjärnor, deadlines och monster.

Det är inte ofta ni hör mig säga det men fy sjutton vad skönt att helgen är över. Det har inte direkt varit en vilosam helg här... Först fredagens kaos med att få klart webbsidan för inlämning. Alldeles för lite sömn ovanpå det. Sen upptäckte jag dessutom att jag och Emilia skulle iväg redan klockan ett och inte två som jag trodde...

Men åh vad härligt vi hade det igår. 8 scouter och 6 föräldrar/ledare åkte iväg till Tyresta Nationalpark. Eller som jag är van att säga, Tyresta By. Vi var framme vid tvåtiden och bestämde oss för att få Urskogsstigen först. En promenad på ca 2,5 km. Jag var lite orolig för hur mina fötter skulle klara det men det gick bara bra. Dessutom strålade höstsolen och det var riktigt behagligt ute.

Där efter fick vi en guidad tur inne på Naturum. Vi fick höra om landets andra nationalparker och titta vad som utmärkte det. Det toppades dessutom med en liten filmvisning. Riktigt trevligt och jag misstänker att alla barnen gillade det.
Nu började klockan närma sig middagstid så vi gick ner till grillplatsen för att plocka upp stormköken. För många av barnen var det första gången det lagades mat på stormkök så det var en spännande stämning i luften. Till dagens sista solstrålar åt vi egenlagade kebab i pitabröd och avsluta med en liten lägereld och fika. Såååå mysigt.

Sen var det äntligen dags! Som barnen hade längtat!! Ficklampor plockades fram och vi samlades med alla andra som var på plats för att besöka reflexvandringen. Den gick längs med Tjäderstigen och var ca 1,3 km. I nästan bäcksvart mörker. Det hängde reflexer lite överallt längs med stigen som varvades med blinkande lampor. Dessutom fick vi gå på hängbro, smala spångar, klättra ner för berg med lina och se en massa figurer.... Bland annat.

Det här var bland det roligaste jag har gjort på länge. Önskar så att hela familjen hade varit med.

Under hela promenaden hade vi sällskap av en otroligt vacken stjärnhimmel och efter korvgrillning lade vi oss för att titta på stjärnorna en stund. Vi hittade en liten glänta där inga störande ljus trängde sig in.

Och just det... Jag hade rejält värkande fötter när jag kom hem men idag har jag inte speciellt ont så äntligen går det åt rätt håll!!!

Idag har jag suttit och kämpat med min wordpressblogg. Jag fick till det. Är inte helt hundra nöjd men det duger. Jag lär mig mer och mer så vem vet, till slut kanske jag hamnar där med den här bloggen... Uppgiften är i alla fall inskickad och jag kan ta kväll. Yeay!!

Monsterna...? Ja, dom var av den där varianten som gärna flyttar in på helgerna... Som hoppar i sängarna, tömmer leksakslådorna, tappar öronen, målar på väggar, golv och kroppar, rotar i skåpen och en massa annat... ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett litet avtryck så jag vet att du kikat in.

Jag svarar i första hand på kommentarer här i min egen blogg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...