
Saffransrulltårta med apelsinchokladfyllning
Botten
•1/2 g saffran
•1/2 dl vatten
•3 ägg
•1 1/2 dl strösocker
•2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
•1 tsk bakpulver
Fyllning
• rivet skal av 1 apelsin
•50 g mörk choklad (70%)
•250 g mascarpone
•1/2 dl florsocker
1. Sätt ugnen på 250˚C.
2. Botten: Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna ca 30x40 cm (för 15 bitar). Smörj det med lite smör.
3. Stöt saffranet med en tsk av sockret i en mortel. Koka upp vattnet och blanda det med saffranet. Låt det svalna.
4. Vispa ägg och resten av sockret pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det och saffranet i äggsmeten.
5. Bred ut smeten jämnt i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
6. Strö lite strösocker över kakan. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper på ett galler. Dra försiktigt bort papperet som kakan gräddats på. Låt kakan kallna.
7. Fyllning: Skölj apelsinen, riv skalet fint och chokladen grovt. Rör ihop mascarpone med florsocker, apelsinskal och choklad. Bred crèmen över kakan och rulla ihop den från långsidan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna ett litet avtryck så jag vet att du kikat in.
Jag svarar i första hand på kommentarer här i min egen blogg!