torsdag 23 maj 2013

Hur tänker man?!?

Vad är det för en hemsk värld vi lever i? När jag vaknade i morse kikade jag in på facebook som vanligt. En vän som bor i utlandet hade i sin status frågat om hon vågar åka hem till Stockholm under sommaren. Jag förstod genast att det ännu en natt hade varit oroligt i Stockholm. Och mycket riktigt. För fjärde natten i rad har man eldat bilar, kastat stenar och förstört. Jag skulle kunna länka till hur många artiklar som helst från dom sista dagarna.
Nu är det inte längre bara i Husby det sker, som första natten. I dag rapporteras det om händelser från 15 olika orter i Stockholm!! Det är så jäkla sjukt!!!

Av vilken anledning anser man sig har rätt att bete sig så otroligt illa mot sitt samhälle? Vad tror man att det ska leda till? Min spontana första tanke var att dom som hela tiden säger att det aldrig läggs pengar på fritidslokaler och liknande till ungdomar, att ungdomarna bara får driva runt och är med om ställer till det nu, dom kan inte ha mycket i sina skallar. För det kommer absolut inte finnas några pengar över när man gör slut på dom! Det kostar så klart massvis att återställa allt som eldas upp, att laga alla räddningsfordon som blir skadade och då har jag inte ens räknat in måendet för all räddningspersonal. Och alla andra människor som drabbats helt i onödan.

Jag hoppas verkligen det får ett stopp, oavsett orsaken till att upploppen startats. Ingenting ger människor rätt att bete sig på det här viset! Och jag skulle också vilja se ett större engagemang från vår statsminister! Det är så sjukt det som händer och hans svar på tal borde vara lite med genomtänkt och kraftfullt än det där...

2 kommentarer:

  1. Ja det är fruktansvärt, ja det är fel oavsett vilken anledning man skyller på att bete sig så. Däremot ska man nog istället för att se det som ett problem, se det som ett symptom på ett problem.

    Det är tyvärr inte helt oväntat att det blir så här i de områden man väljer att till viss del behandla de som bor där som om de står lite vid sidan om samhället.

    Jag bor också i ett miljonprojekt. 2011 var det 0 anmälda våldtäkter, personrån och våldtäkter. De få gånger man ser en polisbil här är när de ska till det "fina" området efter våran betongförort eller när polisen har det lugnt och kommer för att spela basket med killarna på skolgården.

    Här har kommunen investerat massor på att det inte ska bli ett segragerat område. Det finns en träffpunkt som har olika aktiviteter varje dag i veckan,fritidsgård med engagerade och närvarande vuxna, vi har ett aktivt skolbibliotek och varje klass går gemensamt en gång i veckan dit och bokläsning står på schemat i alla årskurser. Jag kan vilken tid på dygnet som helst gå ut här utan att vara orolig, jag kan skicka ut barnen för att leka och veta att om jag just då inte har ögonen på vad de gör så finns det alltid nån annan vuxen som har det. Precis som jag har koll på andra barn och inte bara mina. Här tar vi hand om varandra för att vi har fått lära oss att varje människa är betydelsefull och har ett värde.

    På andra sidan stan finns ett område som är en kopia av det jag bor i, i alla fall till utseendet och vilka som bor där. Där skulle jag varken känna mig trygg om jag gick ut efter sen eftermiddag, och jag skulle absolut inte skicka ut barnen ensamma. Där finns inget av det som vårat område har med träffpunkter, aktiviteter osv. Skolan i det område är bland de värsta i stan, medan våran skola är en av de bästa. Hur kan det komma sig när båda är miljonprojekt som är i stort sett identiska till utseende och invånare?

    SvaraRadera
  2. Jag känner mig väldigt illa till mods:( var finns föräldrarna till barnen för va jag förstår så är de mestadels barn och ungdomar som håller på med upploppen:(..

    SvaraRadera

Lämna gärna ett litet avtryck så jag vet att du kikat in.

Jag svarar i första hand på kommentarer här i min egen blogg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...