fredag 1 februari 2013

Uppdatering hemma...

Jag har faktiskt lyckats koppla bort det jobbiga här hemma under några timmar. Det känns väldigt bra, speciellt som jag var riktigt upprörd i morse. Pratade med fastighetsskötaren en sväng. Han kom förbi snabbt igår och pratade med Tony, innan jag kom hem. Tony kände att han inte hade fått speciellt bra svar så jag ringde upp.

När det gäller kylan är läget som innan, dom söker en lösning. Peppar, peppar har kylan ute (vilket får dom fasta elementen att bli varmare) i kombination med dom lånade elementen fått upp temperaturen här hemma så att det börjar kännas humant att bo här. Även om det bara är provisoriskt just nu.

När det gäller fukten och möglet i väggen hade han lagt in om att få sätta element i källaren och på så sätt torka upp väggen. Beslut skulle tas någon gång nästa vecka. Sen ska element köpas in och monteras så det tar väl sin lilla tid. Under tiden kunde vi ställa möbler för, så länge vi kunde se väggen så det inte blir värre. Jag bad att dom skulle kolla så det inte finns mögel i betongväggen, speciellt som det inte är första gången vi hittar mögel här. Då fick jag till svar att det bara var ytligt på tapeten och skulle det komma tillbaka får vi höra av oss. Och jo, tapeten byts när det är helt torrt i väggen... Suck!

I kväll när jag satte handen emot väggen närmast min säng, för att känna har kallt det var, konstaterade jag att det finns ännu fler luftbubblor under tapeten. Dom här en meter ovanför golvet. Så det är inte bara nere vid golvlisten...

Jag kommer att höra av mig till miljökontoret nästa vecka även om det här och inte bara om kylan. Vi vill att man kontrollerar väggen ordentligt så vi inte får mögel igen.

Och medan vi väntar på att nåt ska hända får vi lov att möblera om så hyllorna får en vettig plats att stå på. Frågan är bara hur vi bäst ska möblera? Vi skulle kunna spegelvända sovdelen i rummet men då hamnar huvudgaveln mot väggen där mögelhörnet är. Vågar man det?

3 kommentarer:

  1. Mögel är ju skadligt.
    Vi hade svart mögel på nedreplan i vårat hus. Vi gjorde om dräneringen och hittade orsaken till varför det var som det var.
    Vårat hus skulle varit dränerat ordentligt men de visade sig att de som gjort det innan bara hade lagt ner ett rör och grävt igen.
    Vi köpte iaf ett medel som "dödar" möglet och fortsätter det inte vara fuktigt så växer det inte utan fläcken håller sig till den stl som det är tills man byter tapet el målar om.

    Håller tummar och tår att de hjälper er nu för såhär ska ni inte behöva ha det!

    SvaraRadera
  2. Men de måste väl sanera bort möglet som är där nu om ni ska bo där?!?? De kan väl för fan inte låta en barnfamilj bo i ett fuktigt, kallt, mögelangripet boende?!

    SvaraRadera

Lämna gärna ett litet avtryck så jag vet att du kikat in.

Jag svarar i första hand på kommentarer här i min egen blogg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...