måndag 11 februari 2013

Livet rullar på...

Det blev en hemmadag idag. En sån där skön slapp dag som man behöver ibland. Fast jag har inte bara slappat. I morse passade jag på att kasta i ny färg i håret. Samma nyans som förra gången. Så nu syns inte utväxten längre.
Dessutom har jag tillbringat nån timme med att skriva ner allt som hänt kring lägenheten med ventilation och kyla. Jag fick ihop fyra sidor text...

Läget just nu då? Jodå, på onsdag ska dom komma och sätta in en ventil bakom elementet i vardagsrummet. Tanken med det är ju att luften ska hinna värmas upp innan den passerar ut i rummet. Vi är lite oroliga för att det ska bildas en massa kondens på den och läcka ner på golvet. Vi har påtalat detta till Nynäsbostäder men enligt dom ska det fungera. Så vi får väl se vad som händer...  Förra veckans höjning av temperaturen i husen och gjort att det blev lite humanare här hemma. Och imorse kunde jag ha bara linne på mig på överkroppen utan att frysa. Men det var innan utetemperaturen steg till över fem minusgrader. Sen blev det kallare inne igen. Just nu sitter jag med huvudvärk på grund av detta. För när det blev kallare frös jag massor så jag satte i gång ett element i vardagsrummet vilket medförde syrebrist istället...

När det gäller möglet och fukten i väggen har vi fortfarande inte fått några nya besked. Hon som ringde imorse och bokade tiden till på onsdag sa att hon skulle kolla vad som händer...Jaja... Det blir väl bra nån gång...

Annars då? Jodå, jag njuter av att dagarna bara bli längre och längre. Det är så härligt! Och idag är det desutom soligt ute så det är verkligen ljust!

I skolan är det fullt ös. Det väntar två stora prov den här veckan, ett litet nästa plus att jag ska skriva ihop tre inlämningsuppgifter till nästa vecka. Men det ska nog bli bra!

Under tiden funderar jag lite på hur folk resonerar kring det här med sjukdomar och att inte stanna hemma när man är sjuk. Hör både till höger och vänster om folk som jobbar och är ute och träffar folk trots att dom inte mår bra, har feber och är dunderförkylda så att dom nästan är däckade. Det är inte konstigt att det varndrar runt så mycket sjukdomar hela tiden... Hur tänker du?

Nu ska jag passa på att hämta hem tjejerna tidigt och innan dess ska jag komma på någon god middag. :o)

4 kommentarer:

  1. Det är nog rätt svårt att stanna hemma under en hel förkylningsperiod. Då hade jag fått vara hemma sen i Oktober. Många har inte råd heller att få karensdagar pga förkylning och feber.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast jag syftar inte till vanliga förkylningar utan till när man faktiskt är sjuk. Och har man feber är man i mina ögon sjuk...

      Radera
  2. Jag är sällan sjuk, och sen också aldrig hemma för feber... Vid magsjuka är jag stenhård på 48 tim. Hela familjen stannar hemma under dessa timmar. Men vissa är hemma för minsta lilla, och här spelar väl arbetsmoralen in? Visst om man e anställd inom sjukvården och de enkelt kan ringa in en vik kan man väl vara hemma för lilltån ömmar, men att tex inte jobba en hel vecka på flera månader? Borde man inte ändra om livsstil eller är man bara lat? Borde man inte kunna se att om man själv är borta drabbar det även mina arbetskollegor? Som egen företagare med anställda är tex VAB något man ogillar skarp, ogillar försäkriningskassans slappare regler. Hur kan man ligga hemma med det samvetet att sina arbetskollegor får jobba arslet av sig för att hinna med sina och dina arbetsuppgifter. Alla arbetsplatser kan inte vara ringa in en vik.. Det är säkert något du får veta den dagen du blir anställd..... Nä, ät vitaminer, ut och rör på dig och ät sunt. Tänk på hygienen... det kommer man långt på.

    SvaraRadera
  3. Fast om man bara blir sjuk en gång om året, borde man inte kunna få vara sjuk då utan att ha press på sig att gå tillbaka till innan man är helt kry och på så vis riskera att bli sämre igen eller att riskera att smitta sina kollegor?

    Självklart förstår jag också att vissa arbetsplatser drabbas hårdare än andra när någon inte är på plats. Men varför är det accepterat att vara sjuk i magsjuka men inte med feber? Det finns ju dessutom människor som kan bli jättesjuka av det du bara får någon dags feber av. Och jag syftar inte till en enkel förkylning utan när man är sämre än så.

    SvaraRadera

Lämna gärna ett litet avtryck så jag vet att du kikat in.

Jag svarar i första hand på kommentarer här i min egen blogg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...