torsdag 17 januari 2013

Rymning, hatobjekt och positiv energi!

 
Jag smet hemifrån igår kväll och slapp frysa en stund. Det första som slog mig när jag kom fram till C och R var att mina glasögon immade igen så¨fort jag kom innanför dörren. När jag ett par timmar senare gick hem var det fortfarande lika kallt ute men inte immade mina glasögon igen när jag kom hem... Det säger lite om skillnaden i temperatur hos dom och hos oss...

Jag har funderat en hel del på det här med att våra termometrar visade så pass mycket kallare än värdens gjorde. Det stör mig. Vi har alltid tyckt att våran termometer i vardagsrummet har varit en glädjemätare som visar för varmt... Jaja. Jag låter det vara till på måndag nu. Sen drar vi in miljökontoret.
Just nu fryser jag inte i alla fall. I skolan är det helt okej temperaturer. Skönt det. Jag sitter i en liten datasal och fördriver tid medan Johanna har mattelektion. Det är lite trist att inte ha matte den här terminen. Jag gillar ju ämnet och jag gillar dessutom läraren. Så håll tummarna för att fler än jag vill läsa matte 3 till hösten så det blir en sån kurs här då.

Jag har en lätt oro i kroppen idag. Fick en direktrapport från dagis i morse. En mamma som lämnade sitt barn inne på Malins avdelning och samtidigt hade ett av dom andra barnen kräkts rätt ut. Jag med min kräkfobi avskyr dessa jäkla magsjukor. I måndags åkte lappen om magsjuka ner på dagis. Idag, torsdag, är det alltså dags igen... Vecka ut, vecka in... Jag bara undrar hur föräldrarna på förskolan tänker kring magsjukorna. Visst, dom säger att det ska bli värre efter jullovet men ändå. Det har hållit på i omgångar sen i september nu. Det är så många gånger som jag vet att man inte hållit på syskonregeln eller som man lämnat barnen tidigare än 48 timmar efter sista kräkningen. Varför? Jag vet att det går influensa hos personalen inne på Emilias avdelning. Jag tar hellre den än magsjukan! Men inte nu! I helgen ska vi ha kalaset för Emilia och nästa helg ska jag träffa en massa vänner, förutom att min egen födelsedag ska firas, och så ska vi gå på bio på söndag.

Jaja, det är bara att ladda om... Jag är inställd på magsjuka, kommer sova som en kratta (hör minsta lilla ljud från barnen på nätterna när jag vet att det går magsjuka.) och ja, jag vet att jag är störd. ;o)
Nu glömmer vi kräk och sjukdomar en stund. Jag kan skriva om nåt mycket positivare istället! När jag har lämnat tjerna på dagis på morgnarna och är på väg hem strax före åtta har det redan börjat ljusna ute. Yeay!! Och under ett par dagar nu har vi haft riktigt ljust och vackert väder. Det ger mig en massa poritiv energi. Jag älskar den här tiden på året när det går mot ljusare tider. Och jo, jag älskar snön med. I alla fall när det är som nu, alldeles vitt och vackert ute! Jag blir glad i hela kroppen!

Nu ska jag avsluta min shoppinglista och ge mig iväg på shopping. Det ska tydligen ätas tårta på lördag. ;o)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett litet avtryck så jag vet att du kikat in.

Jag svarar i första hand på kommentarer här i min egen blogg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...