söndag 30 december 2012

En massa mellandagsbabbel!

Tjo! Tiden försvinner i en rasande takt hela dagarna och även fast vi inte har gjort så mycket så har dagarna ändå känts fulla. Men åh vad det är härligt med lov. Alla barnen har vänt på dygnet en aning vilket betyder att den morgontrötta mamman får lite sovmorgon. Nice!

Det blir ju inte direkt lättare att vakna på morgnarna när snön blaskar bort och det för med sig att det är mörkare ute trots att vi går mot ljusare tider. Jag tycker det är jättetråkigt att snön smälter. Det är ju faktiskt bara december och det kommer inte bli vår än på läääänge. Jag har hellre en kall snöfri vinter än en med plusgrader och blaskväder.
Efter en riktigt härlig julhelg följt av en dag på stan med Johanna påbörjade vi den här helgen med middag hos farmor och farfar. Barnens faster och farbror med fyra barn, tre flick- och pojkvänner och hund var där med. Vi fick lamm och kalkon. Så otroligt gott! Barnens farfar är jätteduktig på att laga mat och det är alltid lika spännande att komma dit och se vad för gott som ska serveras. Barnen var var nog mest nöjda med att alla deras nära och kära var där. Kvällen avslutades med att grabbarna fick sova över hos kusinerna. Lyckan var total. :o)

Igår åkte jag en snabbis med Oskar till Nynäs för att shoppa present till ett kalas han var på idag. Det var en riktigt trött kille jag hade med mig. Dom hade inte somnat direkt tidigt när dom sov borta. Och att han sen dessutom vaknade redan vid sju märktes. ;o)
Till kvällen tog jag en tur till Ica med Johanna. Inspirerad av Johanna och Anne-Marie införskaffades det lite hårfärg. Yups, jag har färgat håret! Det är nästan fem år sen jag färgade håret sist. Gjorde det infö bröllopet. Jag valde en granatröd färg. Den är röd ja, men när det är dags att färga om kommer jag att välja en ännu intensivare färg. Det är ännu fler år sen jag senast hade rött hår och jo, jag har saknat det.
Idag har vi grattat barnens faster och barnen har lekt med en massa lego som dom har ärvt efter kusinerna. Lyckan var total när Emilia såg allt fina rosa och lila lego. Malin tyckte Lego Scala-huset var roligast. Det var tillräckligt stort att kunna leka med duplo i det. ;o) (Länken leder till en sida med massvis av lego byggbeskrivningar)

Nu på kvällen har jag sett till att få mig lite efterlängtad tid vid datorn. Samtidigt som jag sitter här och skriver så pågår det lite datorvård. Det har rensats en massa onödiga program och dessutom håller jag på och räddar alla fotografier från att bara ligga på hårddisken. Ibland är vi lite duktiga. ;o)
Och barnen precis kommit i säng. Äntligen! Dom har varit energiska i kväll... Säkert för att jag tog mig en stund vid datorn. Så typiskt eftersom jag knappt sitter här längre. Jaja, jag får skylla mig själv som satte mig medan dom är vakna... Och jag är pigg. ;o)

Nu ska jag knåpa ihop ett året som gått-inlägg och sen bänka mig i soffan. I kväll ska vi se andra delen av Fjällbackamorden. (Dom gick visst på onsdag den 2/1) Jag gillade verkligen första delen så det ska bli spännande att se nästa. Jag kanske skulle ge mig på att läsa Camilla Läckbergs romaner... Nån av er som läst dom? Fast först ska jag vänta in boken jag beställde idag... Passade på när jag beställde skolböckerna. Per M Herrey har släppt en spänningsroman, Skuldens pris, och är man gammalt Herrey's fan som jag så måste man ju läsa boken. ;o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett litet avtryck så jag vet att du kikat in.

Jag svarar i första hand på kommentarer här i min egen blogg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...