lördag 4 februari 2012

Vad är LYX?

Vad är LYX egentligen?

Är det att som mamma få tillbringa ett dygn med en massa andra mammor och bo på hotell?
Eller är det att få åka på kryssning och lära känna en massa andra mammor?

För mig är det faktiskt inte det. För mig är det bara något som är riktigt roligt - om jag har tur!

Lyx för mig är en sovmorgon utan att barnen stör innan jag fått vakna av mig själv! Eller att få umgås med min man, kanske äta middag på stan eller gå på bio, bara han och jag.

SuperLYX vore att få ta den där hotellnatten och dela den med min man! Ingen som stör, bara vi två på våra egna villkor...

Varför ligger så mycket fokus på just mammalyx? Papporna då? Eller föräldrarna? Det är ytterst sällan det finns event och trevligheter som riktar sig till båda föräldrarna? Hur kommer det sig?

I en värld där det skriks efter jämställdhet borde väl ändå papporna får vara med på våra bloggevent med? Och inte bara mammorna? Eller? Fast å andra sidan, på en del event stängs ju även kvinnor ute, för att dom inte är mammor. Måste man vara förälder jämt? Man kan väl vara en bra bloggare ändå?

Rätta mig om jag har fel i mina tankegångar... Och berätta vad som är lyx för dig! Och vet ni att det finns event och trevligheter som riktar sig till båda - tipsa mig!!!

*såg i efterhand att Bloggminglet 2012 tydligen är för både mammor och pappor.... Återstår att se hur mycket pappor det blir...

5 kommentarer:

  1. Jag personligen tror inte att karlar är så särskilt intresserad av våra "kärringevent". Men om det skulle komma upp något event som är mer karlanpassat så tror jag säkert att de skulle nappa. Dessutom är det nog fler tjejer som bloggar än killar om man ser rent generellt. :)

    Dock känns ju bloggminglet som något för både tjejer och killar så det kan nog vara en skoj grej att göra i hop. :)

    SvaraRadera
  2. Tror mer bloggande om barn är mammornas grej och tror inte pappor är så intresserade av barnreklam och hälsoreklam. Just ordet lyx är för mig att göra något dyrt och lyxigt och ovanligt, men sedan har vi "vardagslyx" där en sovmorgon passar in. Jag går gärna på Dessa event och kan inte tycka det är så dyrt med tanke på att det är vad det kostar att sova på hotell få frukost och allt. Det är ju inte billigt men man får försöka se till det man får än att bara träffa andra blogg mammor. Du får ändå hotell frukost föreläsningar reklam middag och ja sånt kostar :-) tycker vi drar ihop ett gäng för en middag i vår där de som vill kan ta med sig karlar o barn, men för min del lär det bli utan dem då det kan ses som lite vardagslyx :-)

    SvaraRadera
  3. Linda : Håller helt med dig, tycker att eventet är väldigt prisvärt och LYX för mig är just att slippa allt vad karlar och barn heter, de får jag nog av här hemma... ;)

    SvaraRadera
  4. Låg och tänkte i morse: "Tänk vad skönt det är med stora barn, jag behöver inte kliva upp - om jag inte vill!" :)

    Jag och mannen försöker ju åka iväg på hotellnätter mm lite då och då, för att vårda vår relation.

    Men just nu skulle lyx för mig vara att vakna upp en morgon UTAN någon smärta ifrån ryggen... så lyx kan ju visa sig på många olika sätt.

    kram kram

    SvaraRadera
  5. Hittade hit och OJ, i den där poolen skulle jag vilja simmi :-) Härlig blogg du har!
    Kramar och han en fantastisk dag!

    SvaraRadera

Lämna gärna ett litet avtryck så jag vet att du kikat in.

Jag svarar i första hand på kommentarer här i min egen blogg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...