fredag 3 februari 2012

Inte för mig nu heller...

Åhh jag är så irriterad just nu! Och besviken! Det kommer vara två stora bloggevent i vår. Mammabloggalan 2012, vilken jag vetat om sedan förra året att den ska bli av. Redan förra året ville jag gå på den men hade inte råd. Sen kom ju Mammabloggkryssningen och vi lyckades se till så jag hade råd med den då.

Till vårens mammabloggala hade jag redan konstaterat att jag inte kommer ha råd, redan innan jag såg priserna. Nu har jag sett priserna och dom är dessutom högre än förra året... Ett dygn med alla andra kostar 1795:- eller 950:- för en dagbiljett.


Men så har jag hittat till nystartade Mgroup PR & Event som nu meddelade att dom ska anordna Bloggmingel 2012 och det sades att det skulle bli ett billigare event än Mammabloggalan. Jaaaa tänkte jag då!
Tills jag läste priset ikväll - 1250:-! Såg på Bloggmingels facebooksida att andra fråga om en dagbiljett och fick svaret "För er som undrar över varför det inte finns dagbiljetter till Bloggminglet 2012 - därför den enkla anledningen att vi hade inte haft möjlighet att ha så låga priser om inte hotell ingår. Dessutom tycker vi att ALLA bloggföräldrar har rätt till att komma hemifrån och få en lyxig natt på hotell, håller ni inte med?"

Och nä, jag håller inte med! Visste vore det kul om alla bloggföräldrar kunde komma iväg men ALLA har inte råd!!!

Visst förstår jag att det kostar med tanke på att det är en galamiddag och hotellvistelse plus en massa annat som ingår. Fast jag vill också kunna träffa alla dessa härliga människor men måste tyvärr tacka nej. Även om vi skulle prioritera om här hemma så skulle jag inte ha råd!

Varför kan ingen skapa ett bloggmingel där den som vill få bo kvar medan den som inte vill eller inte har råd ändå får en chans att vara med och äta en god middag och träffa alla andra bloggare?!?

Sen, som liten parantes, stör jag mig på att man lägger ett event som är snarlikt med ett annat, en vecka tidigare och erbjuder ett billigare pris. Visst, det är fri konkurrens i den här världen men jag tycker synd om tjejerna som anordnar det dyrare eventet i det läget...
Men visst sjutton är det konkurrens!

Så, nu har jag fått gnälla av mig! Kommer sura lite till över att jag missar att träffa alla härliga bloggare men får väl hålla tummarna för att det blir som förra året, att några vill äta middag med mig dagen innan. :o)

18 kommentarer:

  1. Jag träffar gärna dig över en bit mat, kan vi inte anordna en liten bloggträff på någon restaurang och äta lite gott? Behöver inte vara något märkvärdigt utan bara träffas för att det är trevligt.

    SvaraRadera
  2. Ja, det vore superskoj!!! Vi får planera in nåt lite längre fram!

    SvaraRadera
  3. Usch vad dyrt :(
    Visst vore det mysigt att unna sig en natt på hotell men då ska man ju ha råd med det också... Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jättedyrt. Och speciellt som jag inte ens har det behovet av att bo på hotell utan mest vill åt umgänget!

      Radera
  4. Förstår hur du menar, alla har inte råd och en del kan väl få komma bara på en del av eventet ... ja som vi i Stockholmstrakten som kanske inte "behöver" sova kvar. För kanske är det så att föräldrarna i en familj behöver pengarna för hotell för varandra, som avbräck från det vardagliga där hemma!

    Ta mannen med dig, och barnen med för den delen och kom med på ett annat äventyr, mindre men inte tråkigare för det tror jag :-D http://www.missvivis.se/ kommer rätt under Bloggevent om inte direkt på min länk. Minisemester och träff i ett o samma :-D
    //Mia

    SvaraRadera
  5. Ja jag önskar att jag också kunde komma, men de pengarna finns inte. Jag längtar efter att någon ordnat någonting som inte kostar lika mycket som två veckors mat går på.

    SvaraRadera
  6. håller med, skulle inte gå, bor ju själv i sthlm så varför ska man betaa för övernattning då?? Lite sjukt faktiskt.....
    Bara för att man är bloggare är man inte rik.

    SvaraRadera
  7. Ja jag har inte heller råd med de priserna.
    Visst man vet ju att det kommer o nog kanske man kunde spara undan en 150 kr i månaden under året men ja så viktigt känns det inte för mig.
    Synd att du inte kunde gå! Kram

    SvaraRadera
  8. Men du och jag får väl dra ihop nåt då som jag sa :) Vi måste ju kunna sätta ihop något som blir till ett humant pris och som är för ALLA!!

    Vi kanske kan "spåna" lite i det??

    Kram finaste <3

    SvaraRadera
  9. Jag förstår vad du menar och jag som är ganska ny i denna bloggvärld förvånas över de höga priserna. Det är inte billigt för det är inte bara att man ska betala inträde och övernattning utan det tillkommer ju resor också.
    Tror att de flesta har begränsat med pengar så det blir nog många som är besvikna.
    Att bo på hotell, äta fin galamiddag och köpa nya kläder kostar så mkt så jag får avstå detta till förmån för en hotellnatt med min man. För gudarna ska veta att jag inte har råd till båda och knappt det något av det.

    Kram till dig!

    SvaraRadera
  10. Men hjärtat jag förstår dig verkligen!!! Kan vi inte va ett gäng som ses dagen innan ett av eventen och äter middag ute??? Skulle du tycka det va kul? Jag hade gärna gjort det!!!
    PUSS

    SvaraRadera
  11. Visst tusan är det tråkigt, som numera föräldraledig sållar jag mig till skaran som absolut inte har råd. De pengarna kan vi göra mycket annat roligt för istället! :(
    Och visst är det tråkigt med två event back-to-back, speciellt när året har 11 månader till.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men eller hur! Varför kommer man ens på tanken att lägga eventen så tätt?!

      Radera
  12. Tack för alla härliga kommentarer!!! Det är skönt att se att jag inte är helt ensam i mina tankegångar!

    Och jaaaaa, jag vill verkligen träffa er andra innan!!!!

    SvaraRadera
  13. Snart är det sommar. Då ordnar vi en bloggpicknick!
    Alla tar med sig egen mat och om någon vill resa till Stockholm utifrån så kan de bo på vilket sorts boende som de själva har råd med alternativt hos någon annan bloggare som de lärt känna.
    Enkelt, väldigt billigt men säkert jättekul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhhh!!! Bästa idén hittills!!!!! Underbar idé ju!!!

      Radera
  14. Jag tycker också att det är väl dyrt, båda eventen. Och så himla värt det känns det inte att bo på hotell i sin egen stad... Jag både tycker att både picknick och att bara ses över middag låter mycket trevligare :)

    SvaraRadera

Lämna gärna ett litet avtryck så jag vet att du kikat in.

Jag svarar i första hand på kommentarer här i min egen blogg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...