tisdag 9 februari 2016

Frånvaro, sjukdomar och fettisdag.

Kanske kanske borde jag ta tag i det här med bloggandet. Jag saknar det. Och andra med... Dessutom är det ju riktigt kul att kunna gå tillbaka och titta vad som hänt tidigare. Det är ju en bra dokumentation av livet. Vad vi gör, vädrets lustiga makter, vänner, kalas, fester, livet och allt där emellan!
Som Malins första skridskotur.

Sista månaden har jag flera gånger satt mig för att blogga. Öppnat appen på tåget och börjat men inte skrivit mer. Jag gjorde inte ens klart årskrönikan för förra året. Den ligger halvklar som sparat inlägg. Jag åkte på halsfluss och däckade totalt i nyårshelgen och på den vägen blev det. Hela familjen hann med att vara sjuka under jul och nyår och sen har det fortsatt. En förkylning här, en där. Tony åkte dessutom på influensan nu i månadsskiftet. Jag själv hamnade i nåt mellanläge, rejält dunderförkyld och huvudvärk som däckade mig men ingen feber. Så skumt. Men blev ett par dagar hemma från skolan.
Nya naglar har hunnits med. Och snön har töat bort och återkommit i omgångar.

Detta toppar vi nu med magsjuka i hemmet. Sebbe hade riktigt ont i magen i söndags kväll. Vi diskuterade om det var magsjuka eller på grund av slarv med måltiderna under helgen i kombination med match. Han mådde inte illa eller nåt annat än ont i magen. I går morse mådde han bra så det kändes ganska rätt att skylla det på helgen. Tills i natt. Då kom det. Allt i magen och lite till.. Hela familjen vaknade i uppståndelsen dessutom. Efter en timme hade alla kommit i säng igen och en efter en somnade om. Utom jag och Oskar. Han låg i soffan så medan tiden tickade på låg vi och pratade lite... Nån gång efter fyra först somnade vi.
Vilket innebär att den här mamman går på sömnbrist deluxe idag... I söndags kväll kunde jag inte somna. Varenda nerv i kroppen var på helspänn och jag var riktigt arg på mig själv som lät fobiångesttankarna ta över... Fick väl ihop tre timmars sömn innan det var dags att gå upp och lämna barn innan skolan. Somnade dessutom inte förrän runt tio. Eller nä, om jag tänker efter va nog klockan redan nio när jag kröp ner i sängen. Eller nåt sånt. Hahaha. Väcktes strax innan två i natt och somnade om efter fyra. För att väckas kvart i sju. Jippi. Fick slumra om i omgångar till framåt nio i alla fall. Men idag är jag trött. Och barnen med... Alla fyra fick vara hemma. Vi kör på syskonregeln och sömnbrist.
Jag fick brev av Malin häromdagen. Gullunge!!

Mindre kul idag är att jag lovade barnen att baka. Det är ju trots allt fettisdagen. Jag är inte alls på humör att baka. Eller hålla koll när dom bakar... Vi får se hur det blir. Allt finns hemma i alla fall... Jag hade mest tänkt bara vara. Och barnen får ganska fritt fram att roa sig. Idag ignoreras alla måsten... Utom semlan. ;)

1 kommentar:

Lämna gärna ett litet avtryck så jag vet att du kikat in.

Jag svarar i första hand på kommentarer här i min egen blogg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...