fredag 27 november 2015

För många måsten, för lite tid.

Vad härligt det är när frustrationen går över i stress. Eller inte. För från att ha känt mig mest frustrerad över att inte kunna göra det jag vill och skapa den ordning jag behöver hemma har det idag gått över till att bli en kompakt stress. Lägg till att skolarbetet är lidande på grund av operationen så är stressen fulländad. Jag kan inte sitta vid datorn på det vis jag skulle behöva. Jag lägger handen med den del där såret är mot underlaget så att det till slut känns som det bränner i hela handen. Idag blir det till att bita ihop. Måste få en del klart, dra mitt strå till stacken. Det är ett grupparbete och jag behöver va med.

Hemma växer högarna. Lyckas jag bli av med en växer en annan fram. På söndag är det första advent. För mig är det em betydelsefull dag. Jag vill ha ordning hemma, tända alla ljus och stjärnor. Dricka glögg. Vi brukar dessutom passa på att fira Tony då.

I år ser jag bara kaoset. För kaos är vad det är. Tjejernas rum är inte klart. Dom väntar fortfarande på hyllorna och jag kan inte göra nåt just nu. I hallen står massor som ska bäras ner i källaren. Men för att det ska få plats måste den gamla tvättmaskinen köras till återvinningen. Jag har ingen pirra hemma och måste ha nån som kan köra den. Hade jag bara kunnat få ut den hade jag kunnat ta hjälp av grabbarna för att få ner allt som ska till källaren. Men jag kan inte lyfta tungt just nu. Jag saknar min tomma hall...

Jag skulle behöva komma på en lösning för grabbarnas cyklar med. Eftersom vi haft problem med förstörelse i källaren vill vi inte ha dom stående där. Nu står dom uppe i grabbarnas rum. Men det blir skitigt. Och dom kan inte stå där hela vintern... Till och börja med måste jag hitta en bra plats i deras rum men sen försöka få plats med dom i källaren... Jag ska bara bli bra i handen igen...

Förutom städningen som behöver göras ikväll behöver vi baka. Sebastian ska stå på scouternas årliga julmarknad i morgon förmiddag och han behöver har med sig nåt hembakat då. Vi skulle behöva passa på att baka nåt till på söndag på samma gång. Det är tur att barnen själva gillar att baka.

Men det ska nog bli bra! Förhoppningsvis blir jag klar tidigt i skolan och kan åka hem för att hämta tjejerna, handla det som behövs och sen sätta igång. Jag har lovat tjejerna att vi ska avsluta kvällen med lite fredagsmys. Och klart vi ska mysa, dom ska vara hos mormor och morfar ett dygn sen.

Nu ska jag ta resten av resan till skolan för att jobba på avslappning. Det behövs. Men känner också att det mest akuta har släppt av att jag skrivit av mig. Det ska bli en bra helg. Och den börjar snart! Jag ska hänga upp och tända att adventsbelysning i kväll och jag ska avsluta med att dricka ett glas glögg. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett litet avtryck så jag vet att du kikat in.

Jag svarar i första hand på kommentarer här i min egen blogg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...