måndag 22 september 2014

Höst, slott och storstäd

Idag tycker även jag att det är höst ute. Temperaturen ligger strax över tio, det är grått och regnigt. Fast faktiskt inte så kallt.  Men jag gillar det. Hade gillat det ännu mer om jag hade haft en skön höstjacka... Denna ständigt återkommande önskan liksom... ;-)

I fredags susade jag iväg till Rosersberg. Det ligger lika långt ut på pendeltågslinjen som Ösmo gör, åt motsatt håll... Fast det kändes mer som vi var på vischan där än här. Hahaha. Jag mötte upp Solveig och Marie-Louise för ett knappt dygn med massor av skratt, vänskap och lite vin. God mat serverades! Och så tog vi en kvällstur med hunden upp till slottet. I nattsvart höstmörker som toppades med kompakt dimma strosade vi runt vid slottet. Men vi hade klart strålande stjärnor till sällskap.

I lördags kom jag hem en aning seg men på strålande humör. När jag och tjejernas klarat av veckans godisinköp fick jag för mig att att plocka in alla pelargoner och örter från balkongen. Gjorde redo för höst.

På kvällen blev det en avslappnande kväll med tre av fyra barn. Den fjärde var på vift, maken likaså. Jag måste säga att det är nåt speciellt att mysa ner i soffan med en skål godis och välja en bra film ihop med en liten herre som inte längre är så liten... Han blir tolv om en vecka och ser gärna film med sin mamma. :-)

Igår hade jag lite energi krypandes i kroppen så jag bestämde mig för att städa ur bilen. Det var kanske inte det smartaste beslutet med tjejerna i släptåg. Speciellt inte som Tony skulle byta låset i skjutdörren. Men vi fick till det. Utan att regnet hann dyka upp. Det kändes riktigt bra att få ordning på bilen. Nu ska den bara klara besiktningen med... Håll tummarna!

Idag väntar skolan igen. Jag har en hel del att göra den här och nästa vecka. Men så får det bli. Egentligen är det inte jättesvårt. Jag ska bara få till det. ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett litet avtryck så jag vet att du kikat in.

Jag svarar i första hand på kommentarer här i min egen blogg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...