Ischoklad (ca 45st)
100 gram kokosfett
100 gram (mörk) choklad
Smält kokosfettet och blanda sen ner chokladen. Smält ihop till en jämn smet.
Häll upp i ischokladformar.
Jag experimenterade och provade med polkakross i den ena och lakritspulver i den andra. Den med polka lade jag krosset i formarna och hällde sen på chokladen. Lakritspulvret blandade jag ner i smeten.
Ischoklad med kanel (ca 35st)
100 gram choklad
50 gram kokosfett
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kanel
Smält kokosfettet och blanda sen ner chokladen. Smält ihop till en jämn smet. Rör ner vaniljsocker och kanel. Häll upp i ischokladformar.
Kolaflakes (ca 30st)
50g margarin
1dl socker
2msk kakao
3msk sirap
2-3 dl cornflakes
Koka upp alla ingredienser utom cornflakes. Jag kokar det ett par minuter.
Blanda ner cornflakes i kola smeten. Klicka upp på bakplåtspapper eller i små bullformar.
Chokladflakes (ca 50st)
150 gram blockchoklad
3dl cornflakes
Smält chokladen och rör sedan ner cornflakes. Klicka upp i knäckformar.
Detta recept kan också varieras i all oändlighet. Blanda ner russin, smaksätt chokladen. Prova dig fram!
Julkola
4msk margarin
2dl socker
1dl sirap
4msk kakao.
Kokas upp alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Låt sedan sjuda i 7 minuter utan omrörning. Häll upp kolan i en oljad plåt. Låt svalna ett par minuter och klipp sedan i lagom stora bitar och paketera i smörpapper som kolor.
Polkachoklad
50 g polkagrisar
250 g vit choklad
2 msk kokos
rivet skal från 1 citron
Krossa polkagrisarna, jag krossade i mortel. Smält chokladen och blanda sedan ner polkakrosset och kokosen. Bred ut i ett tunt lager på smörpapper. Strössla över den rivna citronen. Vill man kan man blanda citronen i chokladen med. Bryt i bitar när det stelnat.
50 g polkagrisar
250 g vit choklad
2 msk kokos
rivet skal från 1 citron
Krossa polkagrisarna, jag krossade i mortel. Smält chokladen och blanda sedan ner polkakrosset och kokosen. Bred ut i ett tunt lager på smörpapper. Strössla över den rivna citronen. Vill man kan man blanda citronen i chokladen med. Bryt i bitar när det stelnat.
Rockyroad
200 gram choklad
2 st dubbeldaim
1,5 dl salta jordnötter
1,5 dl pistagenötter
1,5 dl minimarshmallows
Krossa daimen. Grovhacka nötterna. Smält chokladen och rör sen ner 2/3 av daim, nötter och marshmallows. Bred ut på smörpapper. Toppa med resten av godiset och nötterna. Låt svalna och dela sedan i bitar.
Det fanns massor med olika recept på det här godiset så jag kombinerade ihop det jag kände passade. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna ett litet avtryck så jag vet att du kikat in.
Jag svarar i första hand på kommentarer här i min egen blogg!