söndag 10 juni 2012

Sommartankar...

Tiden rusar iväg. Det går så fort! Känns som att jag inte hinner med. Att jag inte mår helt bra gör ju inte saken bättre. Nu kan jag dessutom lägga till en envis förkylning med hemsk hosta...

Jag har funderat en del. På somrar och midsommar. Hur jag firade som liten och hur mina barn får fira nu.
Jag har aldrig rest speciellt mycket. Har haft turen att få åka på två underbara resor med min mormor och morfar i tonåren.
När jag var riktigt liten var vi en del på Åland. Annars har vi varit mest på sjön. Likadant vid midsommar. Jag har trivts med det och hoppas mina barn gör det med.
Men samtidigt ser och hör jag hur "alla" andra reser, både utomlands och här hemma i Sverige. Jag funderar då på om mina barn missar nånting. Borde dom också få uppleva sånt?

Och midsommar... Ska barnen bara få uppleva det som maken och jag har levt med i så många år eller borde vi prova på att fira midsommar på andra sätt med?

Är midsommar en familjehögtid eller en barnhögtid!?

Är det nånting som ni läsare tycker att man borde göra med sina barn? Utflykter eller resor?

Och hur firar ni midsommar? Är det viktigt med traditioner?

3 kommentarer:

  1. Jag firar bara midsommar om jag har barnen då, annars sitter jag hellre hemma i soffan.

    SvaraRadera
  2. Vi har genom åren firat Midsommar helt olika med barnen. Vissa år har vi vart på Åland med farmor och farfar och firat Åländsk Midsommar, vissa år har vi vart i Vaxholm och firat och vissa år har vi firat i Farsta och ytterligare vissa år har vi egentligen inte firat Midsommar alls - vissa år har ju jag jobbat hela midsommarhelgen så då har det vart midsommar hemma bara. Huvudsaken att man gör det som känns rätt för en själv och ens familj tror jag. Kram vännen

    SvaraRadera
  3. Vi brukar oftast fira midsommar genom att besöka något firande. Melvin dansar lite och vi tar lite lotter. Är vi hemma i byn så är det alltid massa bekanta man springer på. Det här året blir det midsommarfirande i Turkiet. Vi kände att vi ville iväg tidigare än vanligt (åkte i sept. förra året) och så blev det midsommarveckan. Blir nog bra.

    SvaraRadera

Lämna gärna ett litet avtryck så jag vet att du kikat in.

Jag svarar i första hand på kommentarer här i min egen blogg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...