onsdag 23 november 2011

Boktips!

Ingen har ju kunnat missa att det är lite vampyrfeber lite överallt i och med Twilight-serien och biopremiären förra veckan.

Själv gillar jag böckerna men har nöjt mig med att läsa dom enbart en gång och stanna vid det.
Men så när jag var hemma hos Andrea sist tipsade hon om en annan vampyrserie i bokformat - House of Night!

Jag fastnade på en gång! Visst, det är ungdomsböcker precis som Twilight men ändå läsvärda. Dessutom är dom riktigt lättlästa! Så vill du läsa mer med vampyrer rekommenderar jag House of Night!

Så här står det om första boken (av åtta), Vampyrens märke
Den är väldigt lik vår egen vardag, man går i skolan, fikar med kompisar eller har en nördkväll med Star Wars-filmer. Men det är också en värld där vampyrer lever helt öppet (japp, de är sjukt snygga), och fruktansvärda saker lockas upp ur underjorden. En värld med mycket magi, kärlek och död!
"Precis när jag trodde att min dag inte kunde bli värre fick jag syn på den döda killen som stod vid mitt skåp." 
Och det räcker så klart inte med att han bara står och hänger vid Zoeys skåp, det är verkligen henne han väntar på. Och han är ju inte död egentligen. Han är odöd, eller omänsklig.

Hans uppgift är att spåra upp tonåringar med ett speciellt anlag i sitt DNA, blivande vampyrer. Han sätter vampyrens märke i Zoeys panna som tecken för alla att hon nu tillhör natten.

Det finns ingen väg tillbaka till ett mänskligt liv. Zoey måste snarast möjligt ta sig till ett Nattens hus där man fysiskt förändras till vampyr under några år. Om man klarar förändringen. Alla gör inte det, kroppen kan också stöta bort den. Och då dör man.

2 kommentarer:

  1. Jag verkligen avskyr Twilight, trots att jag har haft en fascination för vampyrer sen jag var liten. Men vampyrer ska inte glittra som discokulor! :)

    SvaraRadera
  2. Hihi! Jag gillar böckerna mycket bättre än filmerna även om jag gillar filmerna med...

    Och House of Night hamnar väl lite mitt emellan. ;o)

    SvaraRadera

Lämna gärna ett litet avtryck så jag vet att du kikat in.

Jag svarar i första hand på kommentarer här i min egen blogg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...