onsdag 18 januari 2012

Söker jämlikhet

Sitter och ska äta en tidig lunch på jobbet. Börjar elva och tycker det blir för sent att vänta med lunchen till två. Då åker jag hellre tidigare hemifrån och hinner äta innan.

Det frågades häromdagen vad jag jobbar med. Jag jobbar på McDonalds. I kassan eller i matsalen. Har gjort så i en väldans massa år. Alldeles för länge... Men det är ett jobb och jo, det är ett helt okej jobb.
Det tråkiga är väl att det är brist på arbetskamrater i min ålder och med barn. Det är ju inte riktigt så att dom andra har erfarenhet av småbarnsvak och trots... Så den biten saknar jag, att kunna prata på samma nivå med mina arbetskamrater...

Liten uppdatering om mitt och Malins mående... Jag tokhostar fortfarande och dras med hemsk huvudvärk till och från. Malin hade lite lägre temo idag men är fortfarande hängig. Hon sover dåligt på nätterna vilket medför att jag sover dåligt...

Hoppas det vänder snart och att ingen mer blir dålig!!!

2 kommentarer:

  1. Jag har också jobbat där under en väldigt kort period när Rasmus var liten. Som mest fick jag ut 7300 kr och då hade jag jobbat midsommar, många stängningspass och extrapass. Låt flera tusen under existens minimum så jag sa upp mig.

    SvaraRadera
  2. Jag jobbade på McD i en hel vecka...eller var det fem dagar... minns inte riktigt... var 1986 så det är ju ett (litet) tag sedan. Varför jag slutade? Hände en massa saker i familjen så jag blev tvungen att hjälpa till med det, och så trivdes jag inte. På den tiden var det ju ett väldigt hierakispel på restaurangerna och man fick "pluppar" på sin namnskylt efter hur lång tid man jobbat, och om någon hade mer plupparn än en annan fick man inte tilltala dem förrän de tilltalade en annan ... helt sjukt system, men så fick de ju också ta bort det och anpassa sig efter våra kollektivavtal mm. Nu känner jag han som äger restaurangen här i stan och vet att de som jobbar där stormtrivs. Men jag kan tänkte mig att du bara har yngre medarbetare och att det blir lite "svårpratat" då man inte är på samma nivå.
    kram

    SvaraRadera

Lämna gärna ett litet avtryck så jag vet att du kikat in.

Jag svarar i första hand på kommentarer här i min egen blogg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...