tisdag 28 juni 2011

Uppdatering dagis

Så har jag nu äntligen fått en chans att prata med personalen på dagis. Det var väldigt givande och jag fick sagt vad jag tyckte och tänkte.

När jag lämnade Emilia igår morse så var dom personal ute, som hon kommer få till hösten, så jag passade på att fråga hur det kommer se ut hos dom då.

Inne på storbarn kommer det inte ske så stora förändringar. Dom skulle göra om lite i lokalerna och det har jag ingenting emot. Två dagar i veckan kommer dom ha gruppaktiviteter där barnen själva får välja vad dom ska göra och det handlar då om att man kan välja att vara både ute och inne. En dag i veckan ska dom gå till skogen. Så fungerade det även när grabbarna gick där och jag tycker det är okej.

Småbarn då? Frågade om det med. Det första jag fick reda på är att dom INTE kommer lägga vilorna inne! Jag svarade då ärligt att det var bra och att vi annars hade bytt dagis. Jag frågade om biten med att vara inne tre förmiddagar i veckan och fick till svar att det kommer ske förändringar på småbarn, att det i nuläget inte fungerar men att dom inte vet hur riktigt ännu.
Jag meddelade då att jag absolut INTE tycker det är okej att dom ska vara inne tre förmiddagar i veckan! att jag köper alla övriga förändringar, då vi själva inte varit nöjda sista tiden, men inte innetiden.
Den fröken jag pratade mest med sa då att inte kommer ske något förrän det har varit ett föräldrarmöte tillsammans med personal och rektor och det tycker jag är bra. Sa åt dom att inte glömma bort oss bara, då Malin inte börjar förrän i november först...

Så i nuläget vet vi inte vad som händer mer än att barnen kommer förtsätta sova ute i sina vagnar.
När det gäller att vara inne på dagarna vet nu personalen var jag står och jag sa att jag nog inte kommer vara den enda som har åsikter om detta.

Jag är nöjd med beskedet så länge och hoppas verkligen att detta innebär att dom kommit på att det inte är så vidare genomtänkt att vara inne med barnen så mycket.
Sen struntar jag faktiskt i om det utvecklar barnens språk bättre, vilket är en av orsakerna jag har fått till detta...
Det finns ur och skur-dagis som är ute mest hela tiden men som ändå klarar av att utveckla barnen på ett vettigt sätt!

Jag hoppas, och önskar, i stället att barnen får en chans att gå till skogen mer än bara en dag i veckan. Utanför vårt dagis finns en stor äng. Tänk vad nyttigt för barnen att få gå ut dit och öva att gå på led (dom som kan gå) och att få se nånting annat än bara samma dagisgård hela tiden... Men det får bli ett framtida projekt. :o)

Det blir avvaktan över sommaren, jag är positiv i nuläget och väntar med spänning på fortsättningen!

4 kommentarer:

  1. Utvecklar barnens språk bättre att vara inne? Hur menar de då? Vart man befinner sig är väl egentligen ganska oväsentligt, det viktigaste är vad man gör med barnen. På vilket sätt anser de att detta här något samband?

    SvaraRadera
  2. Dom har haft någon på dagis under våren som har utvärderat hur personalen pratar med och till barnen och på nåt och tydligen ska det utveckla barnens språk av att det finns en personal i varje rum som kan prata direkt med barnen... Nånting sånt.
    Jag känner bara att jag inte håller med...

    SvaraRadera
  3. mina barns ur och skur har faktiskt vilan inne. fast de är ju ute nästan hela resten av tiden...

    SvaraRadera
  4. En personal i varje rum? Är man inte det automatiskt eftersom man är med barnen? Nu vet jag inte vad detta är för studie osv men min tanke är att en pedagog kan prata lika mycket om inte mer med barnen utomhus om man gör saker tillsammans jämfört med om man är inne. Spelar väl ingen roll om man är ute eller inne bortsett från att det är lite mer utmaning utomhus då det kan vara svårare att fånga in barnen.

    SvaraRadera

Lämna gärna ett litet avtryck så jag vet att du kikat in.

Jag svarar i första hand på kommentarer här i min egen blogg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...