lördag 18 juni 2011

Early Stopp och spårarscouter

Igår morse lämnade vi barnen tidigt på fritids och dagis. Inte för att det gjorde dom nåt, för det är ju så sällan dom får börja så tidigt att det nästan blev lite spännande. ;o)

Sen åkte Tony, jag och Malin i väg Flemmingsberg. Vi tre ska vara med i studien Early Stopp som jobbar för att främja barnfetma/övervikt. uttagna familjer har en eller två föräldrar med övervikt eller fetma. För vår del kändes det självklart att vara med. Om det innebär att vi kan hjälpa en annan familj i framtiden så varför inte?

Vi är uttagna till den gruppen som kommer träffas ca en gång om året under dom kommande fem åren. Det finns även en grupp som träffas ca var tredje månad och som dessutom får dietistråd och liknande.

Innan vi åkte dit igår fick vi hem en stor lunta papper att fylla i. Både jag och tony var för sig, en för Malin och dessutom ska vi hålla ett mat- och ett sovschema under ett visst antal dagar. Och så fick vi lämna ett avföringsprov på Malin.
 Malin med armar och hand full med emlakräm.

Igår på plats fick vi lämna blodprov alla tre och jag och Tony fick ta blodtryck. Dessutom togs det vikt och längd på oss alla tre.
Det där sista va en upplevelse... Vikten? Ja, det var en snäll våg! Jag vet ju med mig att jag har ökat i vikt sen i höstas och har faktiskt inte vägt mig på länge här hemma. Och ja, vågen stannade på en lägre vikt än jag hade förväntat mig!!! Det kändes faktiskt bra!

Det var lite värre med längden. Tydligen börjar man krypma efter fyllda 25 år och jag har tydligen ägnat mig åt detta ganska bra... Jag är inte länge 157,5 cm som jag var i skolan, jag har krympt till 154,5 cm!!!! Shit, fortsätter det så här är jag ju snart en krympling. Hehe... ;o)
Det mättes även midjemått och ja, jo, det var ju inte lika smickande som med längde, att det hade krympt.  En kvinna bör ligga under 88 cm tydligen och jag låg på 103 cm likamed 15 cm över. Hur jag tog det? Jag trodde faktiskt att det skulle vara mycket värre, så det kändes okej. Jag är ju medveten om att jag ser ut som jag gör och väger som jag gör!

Det jobbigaste med gårdagen var att vi skulle fasta från midnatt. Inte ens dricka vatten. Vi hade tid klockan nio och sen tog det drygt två timmar till innan jag fick äta! Gissa om man var trött i huvudet till slut!

Jag är nöjd med att vi valde att vara med i denna studie och hoppas faktiskt att det kommer hjälpa nån annan i framtiden!
I övrigt i går lades tiden på att förbereda för att grabbarna ska kunna åka på läger i helgen. Nu står väskorna här nästan färdiga och vi hade dessutom sån tur att juniorsovsäckarna som är ärvda efter kusinerna faktiskt passade till grabbarna.

Om ett par timmar ska dom lämnas av på lägerplatsen. Det är nervöst. Sebastian kunde inte somna igår och Oskar vaknade i ottan. För Oskars del är det dessutom första gången det är läger! Men det kommer nog gå super, bara dom inte får allt för mycket regn.

Själv ska jag ta tjejerna och ge mig i väg till långtbortistan och gå på kalas. En nybliven ettåring, på dagen och en blivande treåring ska firas med dunder och brak! Och ett sånt kalas går ju inte att missa!
Måste bara komma ihåg att slå in presenterna. Dom har legat här hemma över en vecka och ändå har jag glömt det.... ;o)

Hoppas ni andra får en bra dag ni med!!!

3 kommentarer:

  1. Toppen att ni ställer upp i studien =) Men sluta - hur är det möjligt att du krympt så mycket =) haha - men det sägs ju att man krymper lite för varje barn... hm - borde kanske mäta mig själv också och se om jag krympt =)

    Kram - och vi kommer nog gissningsvis att träffas oftare och mer när jag är på besök i Sverige igen sen... =)

    SvaraRadera
  2. Oj, det där med att krympa för att man föder barn har jag aldrig hört!
    Misstänker också att jag nog kan vara lite kortare just nu då jag och ryggen är osams...

    Och klart vi kommer träffas massor sen! Jag ska dessutom tvinga iväg maken på den där grillfesten innan ni åker. ;o)

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Googlade på early stopp och hittade dig! Vi är också med, isamma typ av grupp som ni- alltsåingen dietist. Vi ska dit idag för ett andra besök, vår dotter är två år. =) När vi var där sist (aug i fjol) hade jag ett midjemått på 91cm, och det blev lite en spark i baken på mig och sedan dess har jag gått ner 10 kg och 17cm i midjrmått, tog hjälp av xtravaganza och Olga rönnberg, ett tips kanske om du inte trivs med din övervikt, Lycka till! =) Malin

    SvaraRadera

Lämna gärna ett litet avtryck så jag vet att du kikat in.

Jag svarar i första hand på kommentarer här i min egen blogg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...