fredag 27 maj 2011

Dagen idag och rör inte mitt lådvin!

Fredag. Regnig fredag. Eller grå i alla fall... Har passat på att plocka ordning lite och dammsuga. Tony fick ta sig en tur till Nynäs och systembolaget... Dom slog in fel pris igår... Tog betalt för två vin av samma sort när det egentligen var två olika sorters vin i olika prisklass...

Nu ska det strax hämtas lite barn och sen ska det shoppas gummistövlar. Misstänker att vi kommer behöva dom i helgen.
Och ni, om ni har nåt bättre för er så är det marknad här i Ösmo i helgen och Camillas har dessutom helgöppet båda dagarna! Och vill man finns det en massa andra event i kommunen!

Jahapps... Nu heter det att det är mängdrabatt på lådvinet... Inte okej och skatten måste höjas med ca 30%... Tänk att dom aldrig är nöjda!
För mig handlar det inte om att få rabatt på vinet när jag väljer att handla lådvin utan mer att det är en smart och smidig förpackning. Speciellt nu till sommaren, vi slipper släpa en massa flaskor om vi inte vill... Och dessutom, det borde vara miljövänligare. I alla fall i mitt tycke! Visst, en flaska går att återvinna men den är tung och otymplig och går mycket lättare sönder än en papplåda med en påse.
Plus att vinflaskan ska släpas iväg till en återvinningsstation och då ska jag dessutom hålla koll på var en sån finns under semestern!
Medan lådan är lättare att stuva undan, det blir inget farligt glassplitter efter den om den går sönder på en bergknalle till exempel och det går att elda upp förpackningen.

Så nä, gör inte så att folk tycker det är för dyrt med lådvinerna! Jag tror inte lådvinerna skapar fler alkoholister heller...

Och förresten, välkommen säger jag till mina nya följare!!!




2 kommentarer:

  1. I love lådvin! Mer lådvin åt folket! hahaha ;)
    Nämen på allvar, jag tycker det är sjukt smart. Ibland tar det dessutom emot att öppna en hel flaska, för då känns det som att man "måste" dricka upp den (dumt tanke iof). Lättare att kunna ta bara ett glas om man har en box.

    SvaraRadera
  2. Amen! ;o) Nä, men jag håller med. Med lådvin måste man inte dricka upp allt på en gång som med flaska!
    Här hemma kan en låda räcka i flera månader medan en flaska dricks på max en helg... Och ofta blir det en slatt kvar då med... :-S

    SvaraRadera

Lämna gärna ett litet avtryck så jag vet att du kikat in.

Jag svarar i första hand på kommentarer här i min egen blogg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...