onsdag 5 maj 2010

Kladdkakesmet

Hittade ett recept i sista numret av Föräldrar och barns Gravid-tidning som jag ska testa och som måste tipsa om.

Kladdkakesmet
(3-4 små portioner)

100 g mörk choklad
50g smör
1/2dl strösocker
cirka 3/4 dl vetemjöl
1 krm salt

Ev jordgubbar till servering

Gör så här: Bryt chokladen i mindre bitar och smält försiktigt tillsammans med smöret i micron eller i en kastrull på spisen. Rör ner resten av ingredienserna. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl om du vill ha smeten tjockare. Föredela smeten i minibunkar eller små koppar eller små glas.

2 kommentarer:

  1. Ska den inte in i ugnen? Blev allt lite sugen ;-)

    SvaraRadera
  2. Nä, det ska serveras som smet!! Perfekt för mig som älskar kladdkakesmeten. ;o)

    SvaraRadera

Lämna gärna ett litet avtryck så jag vet att du kikat in.

Jag svarar i första hand på kommentarer här i min egen blogg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...