Vi provade att bara ha 3 1/2 dl strösocker och då blev den lite mindre söt och ännu godare. Till den serverade vi glögg-grädde efter tips från Bambi.
SaffranskladdkakaIngredienser
4 1/2 dl strösocker
2 1/4 dl vetemjöl
3 ägg
Ca 4 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
1 1/2 dl eller 135 g smält margarin eller smör
1 bit bitsocker
1 påse saffran á 0,5 g
Sätt ugnen på 200 grader (180 om det är en varmluftsugn).
Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
Stöt sockerbiten ihop med saffranet i en mortel.
Blanda sedan ihop alla ingredienserna utan att vispa, tillsätt gärna det smälta fettet sist.
Häll smeten i formen.
Grädda i 35 minuter i mitten av ugnen.
Glögg-grädde
Jag vispade upp grädden till den började tjockna. Då blandade jag i glöggen för att sen vispa klart det.
Bambi rekommenderade ca 1msk glögg per deciliter grädde. Den glöggen vi hade smakade inte så mycket så vi hade i mer än så.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna ett litet avtryck så jag vet att du kikat in.
Jag svarar i första hand på kommentarer här i min egen blogg!