måndag 30 april 2012

Egotripp

Igår blev det en egotripp till city för mig.
Efter att ha varit låg till och från sista veckan tog Tony barnen igår medan jag behövde passera jobbet en snabbis.

Som vanligt promenerade jag från tåget till restaurangen och när jag var klar där fortsatte jag promenera. Gick ner mot slussen där jag köpte mig en sub att äta på vägen och fortsatte sen till Gamla stan. Köpte mig årets första glasstrut som avnjöts bland turister och solsken. Jag strosade runt utan mål, kikade i affärer och bara var. Det var första gången på väldigt länge som jag kunde göra det utan att ha en tid att passa. Riktigt givande!

Hittade två klänningar på hm som jag blev alldeles kär i så dom fick följa med hem. Hoppas på bra väder idag så jag kan inviga en.
Det ser i alla fall ut att bli en solig dag!

Förutom att det är Valborg idag är det en speciell dag. Jag väntar på ett glatt besked. Vi är många som gör det. Hoppas kunna dela med mig senare idag. :-)
I övrigt kommer vi nog försöka tillbringa en massa tid ute i solen, jag och barnen. Maken jobbar några timmar och till han kommer ska jag ha hittat på en bra middag. ;-)

Nä, nu morrar magen så mycket att jag nog får smyga upp och göra en macka. Hoppas ni alla får en fin dag!!!

lördag 28 april 2012

Kvalitetstid med monster :-)

Gomorron! Efter en lång dag på jobbet igår kom jag i säng i tid och fick dessutom sova ostört hela natten. Välbehövligt och det gjorde att det inte kändes så surt att vakna vid klockan sex. Hann prata lite med min make innan han gick.
Emilia kom upp och lite senare även Malin. Nu har vi lite morgonmys i mammas och pappas säng.
Kvalitetstid med tjejerna. :-)

Idag hade jag tänkt ta med ungarna för att äta lunch på jobbet och sen ska vi gå en lång promenad till båtklubben över Årstabron. Så nu hoppas jag att vädret håller sig på vår sida.
Just det, måste komma ihåg att ta med flytvästar till barnen!

Hoppas ni andra får en härlig aprillördag!

fredag 27 april 2012

Sooool!!!!

Trots att huvudvärken skulle må bäst av att jag satt inne i personalmatsalen väljer jag idag att sitta ute på en livlig Hornsgatan och njuter av solen!! Idag är det verkligen sån där härlig vår när man känner att sommaren snart är runt hörnet!!!

4 timmar kvar att jobba sen tar jag helg i fyra dagar. Hoppas på att vi får massor med sol då!

Nu är min gräns nådd!!!

I början av förra sommaren fick jag höra på dagis att dom skulle göra om både bland personalen och hur det fungerade. Skrev lite om det här i bloggen bland annat om att dom planerade att vara inne mycket mer med barnen vilket jag var starkt emot. När hösten kom hette det att dom skulle vara inne två dagar i veckan på småbarn för att hinna med läroplanen. När dom väl hade kommit in i sina nya rutiner skulle dom så småningom ta med sig aktiviteterna och vara ute mer. Än så länge har jag inte sett att dom flyttat ut nån av aktiviteterna och dom är fortfarande inne två dagar i veckan.

Jag lämnade tjejerna som vanligt i morse. Strålande solsken och riktigt härligt ute. Emilia gjorde sig färdig för att gå iväg på utflykt.
Mötte Malins ena fröken i hallen och frågade om dom med skulle gå ut men nej. När jag väl kom in på avdelningen kommenterade jag för hennes andra fröken att jag tyckte det var knas att dom skulle vara inne på förmiddagen när det hade lovats fint väder då och sämre på eftermiddagen. Hon svarade att dom hade personalbrist och att hon egentligen inte ens skulle jobba idag.
Då frågade jag om det inte var lättare att gå ut med den andra småbarnsavdelningen. Så har dom oftast gjort andra gånger.

Men nej, jag fick då kommentaren "då måste det finnas nån som kan klä på barnen"!!!!

Kan lägga till att dom i vanliga fall bara är en personal mer så bristen var inte extrem. Däremot är den ena fröken höggravid så jag vet inte om det är jobbigt för henne. Men på nåt sätt borde då dom två olika avdelningarna ha kunnat samarbeta så alla barnen fick komma ut!!!

Vi har fördelen att Malin bara sover 45 minuter efter lunch så hon brukar hinna ut en stund då men alla barn som sover längre hinner inte leka ute på eftermiddagen.

Nä, jag kommer inte acceptera det här längre. Det kommer bli samtal med den ansvariga personalen på dagis och även med rektorn!

onsdag 25 april 2012

Wax on, wax off...

Idag har jag överdoserat med frisk luft. Så härligt. Eftersom vi blev tvungna att tidigarelägga sjösättningen av båten med två veckor och vi ovanpå det åkte på en massa sjukdom har vi nu väldigt kort om tid på oss att bli klara. Så istället för att stanna hemma och leka med barnen på gården på min lediga dag fick dom gå till fritids och dagis och jag själv åkte med svärfar och svägerska till båtklubben. Där har svärfar informerat mig om hur jag ska jobba på bästa sätt - wax on, max off...

Återstår bara att se om han och maken tyckte att jag gjorde ett bra jobb. :-)

måndag 23 april 2012

Minus som plus!

Måndag morgon. Fast det känns inte som måndag. Jag har jobbat långpass både lördag och söndag och varit hemma vid halv tio på kvällarna... Så för mig känns det som onsdag. Minst!

Är lite lagom stressad. Jag hade totalt missat att det är klämdag på Valborg och att skola och dagis är stängda. Både Tony och jag jobbar då. Blir till att försöka få ledigt då... På dagis hängde dessutom en diger lista med datum att hålla reda på i maj. Jag ska gå på två begravningar, Tony ska jobba en helg.... Och sen är det lite skolaktiviteter att hålla reda på... Fick ihop en liten lista på datum jag skulle behöva sluta tidigt eller vara helt ledig... Återstår att se om det går att lösa utan strul. Jag är skeptisk...

Annars då? Jodå, vi verkar vara helt friska igen. Sebastians feber som jag trodde skulle bli vattkoppor är borta och inga koppor hittade heller...
Hoppas dom håller sig friska ett tag nu!

Jag då? Trött så det räcker och blir över men på bra humör! Kan man bli annat när vågen fortsätter vara ens vän. Jag gör ju inget speciellt för att tappa vikt. Äter lite mindre, lite mer grönsaker och kämpar på med drickandet. Jo, jag har bytt ut rulltrappan vid Södra station till trappan!!! (och lyckas ändå komma nån minut tidigare till jobbet numera). Idag var det ytterligare -1kg. Det känns så jäkla bra! 2kg till och jag har nåt en stor milstolpe! Jag hoppas hamna där till sommaren. Vore kul.

Jag har börjat få kommentarer om att det syns att jag tappat vikt. Det värmer verkligen. Och som ni ser på bilden så blev bandet i klänningen stort. Inte konstigt att den kändes lite stor. ;-)
Så idag är en bra dag!!! Hoppas alla ni andra får en bra dag ni med!

söndag 22 april 2012

Hjälpredan...

Jag har lite hjälp här på morgonkvisten. Malin hjälper mig att plocka tvätt. Ur korgen och ut på golvet. Känns ju lite så där. Speciellt med tanke på att det sista jag gjorde igår kväll var att plocka rent här hemma...

Magsjukorna verkar vara över för den här gången. Dock inte sjukorna. Igår när jag kom hem från jobbet möttes jag av en febrig Sebastian. Återstår att se hur det utvecklar sig.

Även idag väntar en lång arbetsdag. Ska se om jag kan lyckas smita en halvtimme tidigare så jag kan se söndagsfilmen från början. ;-)

torsdag 19 april 2012

Pippi Långstrump och fnitter...

Bara sekunder innan bilden togs fnittrade Malin tyst. Så sött.

Det blev en riktigt lång natt. Emilia kräktes i ett från tolv till tre, halv fyra. Nån gång mellan ett och två kräktes Malin med. För hennes del kan det va magsjuka men också lika gärna den hemska nästan hon har. Jag hoppas på det första för annars kan hon ju faktiskt fortfarande bli magsjuk...

Nån gång mellan halv fyra och fyra, efter att ha kikat på Pippi Långstrump på dvd, slumrade jag äntligen till men redan vid fem började jag vakna i omgångar. När klockan ringde vid sex stängdes den av och jag vände mig för att somna om. Fick sova ett par timmar medan Tony tog barnen.

Idag känns tröttheten i hela kroppen. Jag har orkat upp för att hämta lite frukost som intogs i sängen. Känner mig helt slut!

Tjejerna däremot verkar må ganska bra efter omständigheterna. Båda har ätit smörgås och fått behålla den. Däremot är dom lika trötta dom. Malin får däremot värsta energirycken mellan varven vilket inte känns riktigt lika kul...

Omgång två...

Vi hann precis somna när Emilia kom och väckte mig och berättade att hon hade kräkts.
Det var bara att gå upp och ta hand om henne och sängen för att sen bädda henne på en madrass inne hos oss.

Hon har kräkts ett par gånger till men är duktig på att träffa den rosa hinken. Min lilla tjej.

Hon sa nyss alldeles ynkligt att det är jobbigt att kräkas. Jag kan inte annat än hålla med henne..

För henne blev det inte lika lätt som för Oskar. Hon har redan kräkts massor bara på en timme...

Själv kämpar jag för att orka med. Kräk är bland det absolut värsta jag vet...

onsdag 18 april 2012

Så kan det gå...

Hihi... Vilket snyggt inlägg jag fick iväg förut. Alldeles tomt och fint ... ;-)

Jag laddade hem bloggappen och skulle ändra inställningarna när jag lyckades klicka på posta istället.

Här är vi mycket piggare idag än igår. Dels har vi inte haft nåt mer kräk (fast jag väntar på nästa...), dels fick vi alla sova gott i natt. Jag sov så gott att jag inte märkte av Malin i sängen förrän hon sparkade för mycket på mig. Och så försov jag mig en timme imorse. Tur att bara Sebastian skulle iväg. ;-)

Just nu sitter vi ute på gården bredvid. Oskar njuter av att få vara ute medan Malin tycker jag är dum som vill att hon ska sova.

tisdag 17 april 2012

Vår tur nu...

Sakta men säkert börjar klockan närma sig morgon. Jag har inte sovit allt för mycket efter midnatt...
Jag vaknade då av att nåt lät och visste instinktivt att det var Oskar. Redan tidigare på kvällen va han uppe och sa att han hade ont i magen och precis som jag trodde var det magsjuka på g...

Nu ligger han nerbäddad på en madrass här i vardagsrummet och försöker sova.

Både han och jag har svårt att sova. Han får lite sömn i alla fall.

Själv är jag stolt över oss båda. Han för att han är så duktig att träffa den rosa hinken. Jag för att jag klarar av natten utan att tvinga Tony att ta över allt!

Misstänker att jag har en väldigt lång dag framför mig. Jag kommer inte kunna sova bort den som Oskar. Malin och Emilia får vara hemma från dagis och dom ska roas.

Håll tummarna för att det är snabbt övergående och att inte alla vi andra drabbas! (vilket jag tror vi kommer göra)

måndag 16 april 2012

Babbel, babbel... :-)

Idag har jag en riktigt bra dag!!! Känner mig på riktigt bra humör och ja, livet känns riktigt bra!
Jag har tre härliga dagar framför mig med en hel del skoj inplanerat.
Lördagens huvudvärk och dystra humör är helt bortblåst. Känns riktigt super!

Inte ens det tråkiga i att reabutiken inte hade en endaste bh som passade mig fick humöret att bli sämre. Det är inte illa ska jag säga. Många gånger har jag gått därifrån riktigt deprimerad... Så jo, det känns bra. Lite skoj va att maken inte riktigt trodde mig när jag nämnde storleken jag sökte. Han tyckte det lät för smalt runt om. Me likes!

Bilden då? Jo, jag och grabbarna var på kalas igår. Superskoj. Alla barn fick göra sin egen drink och dekorera sin egen glasstårta. Det var en stor hit och jag kommer helt klart göra liknande själv!
Det fanns allt möjligt att välja på som färgglada minimarsmallows, minimaränger, frukter, grädde, strössel.... Och så läsk i olika smaker. Rekommenderas!

Och just det. Jag hittade årets första maskros igår. Då spelar det ingen roll att övriga Stockholm har snö kvar. På landet hos oss är snön borta och vi har vår. ;-)

Idag har vi dessutom plockat fram uteserveringen på jobbet med. Min arbetsledare fick sig ett gott skratt när jag frivilligt erbjöd mig att skura rent borden men vad gör man inte för en stund i den härliga solen på arbetstid. ;-)

Hoppas ni alla får en härlig kväll!!! Det hoppas jag få! :-)

söndag 15 april 2012

Andrum

Just nu, när jag sitter med bara fleece på, i strålande solsken känns livet riktigt härligt!!!


Då går det att glömma all trots, stress och alla bråk en stund. Det är dom här pauserna som gör att jag orkar med just nu. Vi har en tuff period just nu men ljusglimtarna finns. Jag njuter när jag kan.


Och dagens strålande solsken medan barnen leker på gården känns underbart!


tisdag 10 april 2012

En bättre dag!

Situationen igår har rett ut sig. Och det var faktiskt inte inbillning från mitt håll vilket kändes bra även om hela situationen var trist. Viktigast är i alla fall att det känns bra idag!

Idag har tjejerna varit på dagis medan jag och grabbarna åkte hem till Sebastians klasskompis. Lillebror i familjen är ett år yngre än Oskar och alla fyra grabbar har haft jättekul idag medan jag och mamman fick en härlig fikastund med en massa glada skratt.

Det är så kul när man hittar en människa man känner att man klickar med och att man gärna vill umgås mer. Precis så är det här. Dom har dessutom en lillasyster som är året yngre än Emilia så jag kan tänka mig att även dom kommer gå bra ihop. Och roligt är dessutom att dom bor så pass när att grabbarna kan ta sig dig själva för att leka.

Lite trist bara när dagen blir så där riktigt bra och kvällen blir raka motsatsen... Nu vet jag i alla fall varför vi inte hade några helgmonster på besök - dom kom nu! Men, men... Bara att bita ihop och ta nya tag!

Hoppas ni andra har det bra! Mina tankar går till alla underbara personer i min omgivning som på ett eller annat sätt har det jobbigt i sina liv!!! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

måndag 9 april 2012

En sån där dag....

Vi har haft en riktigt bra påsk. Inte allt för många monster på besök trots att ungarna varit sockerspeedade mest hela tiden. Eller det kanske är just därför. Konstant godisintag gjorde gladare ungar. ;o)

Påskaftonen tillbringade vi hemma hos mina föräldrar. Målade ägg och roligast hade nog Malin. Och vi andra åt henne. Hon tappade sitt ägg konstant i bordet så det var mer sprickor än skal när det var dags att äta. Men kul var det!

Vi åt massor av god mat. Varje år funderar jag på samma sak - varför gör man en kallrättssittning och en varmrättssittning? Det måste ju vara smartare att servera allt samtidigt. Då minskar man risken för överätning. Nu äter man (jag) massor av sill, lax och ägg och är ju redan mätt när det varma serveras... Nån gång kanske jag lär mig... ;o)

I går var jag hemma med barnen medan maken hjälpte sin pappa ett par timmar. Jag fick fortsätta dras med min hemska huvudvärk hela dagen igår med och inte ens en dos med både alvedon och ipren hjälpte nämnvärt...

Även idag är huvudvärken här men faktiskt bara lite lätt! Men fortsätter det i veckan får jag nog kontakta en läkare. Nu är det inte roligt längre...

Idag är jag på lite bittert humör. Vet inte om det är jag som förstorat upp nånting till nåt det inte är eller om det faktiskt är så som jag tycker. Oavsett vilket gjorde det som hände att jag inte kände mig riktigt rätt behandlad. Men det är väl sånt livet är ibland. Bara att bita ihop och gå vidare... Med tanke på vad som hänt människor i min omgivning sista tiden är det egentligen ganska patetiskt av mig att gnälla.
Vill inte gå in närmre på vad som hände mig eller personerna i min omgivning, av respekt för alla andra inblandade men behövde ändå få skriva av mig lite...


lördag 7 april 2012

God mat och härliga traditioner!

Gårdagens jättegoda middag - lammstek, sås, ugnsrostade grönsaker och sallad.
Det var första gången jag lagade lammstek med tillhörande sås. Och resultatet blev jättebra! :-)

I övrigt igår var det en ganska okej långfredag. Jag lagade även ordning en potatissallad till idag och försökte roa barn medan huvudet värkte mest hela tiden.
Vet inte om det var regn och sedan snörusket som orsakade huvudvärken....

Idag känns huvudet lite bättre men inte helt okej. Det är bara att bita ihop och glömma bort. Just nu avverkar jag och barnen den 1,5 timme långa resan hem till mina föräldrar... Väl på plats kommer det bli trevligare. Min moster och morbror kommer också och vi ska måla ägg och äta en massa gott!

Hoppas alla ni andra får en riktigt härlig påskafton!!!

torsdag 5 april 2012

Glad Påsk!

Tjejerna är påskkärringar idag. Emilias stora bekymmer var att hon inte hade några röda kläder - för det har ju rödluvan. Och påskkärringen och rödluvan ser ju likadana ut. Sötnosa!
Malin var lite skeptisk till sjal på huvudet till hon upptäckte att dom andra barnen på dagis också hade det. :-)

Efter en riktig kaosmorgon fick jag chansen att lämna två jätteglada tjejer på dagis. Det värmde verkligen i mammahjärtat och jag hoppas att resten av dagen fortsätter lika bra!

GLAD PÅSK!

onsdag 4 april 2012

Liten blir stor!

Sebastian juni 2011

Den där känslan i kroppen när man verkligen känner att barnen blir stora...
Den har jag nu.
För en stund sen lämnade jag Sebastian att ta pendeltåget hem till en klasskompis. Alldeles ensam!!! Nu skulle han inte åka så långt, bara en station 10 minuter bort.
Men i alla fall.

Här hemma handlar det inte längre om när barnen blir stora, dom är redan stora!!!

tisdag 3 april 2012

Tröttare än tröttast...

Vilken skum dag... Var på riktigt bra humör i morse men väldigt trött. Känner mig ännu tröttare än bilden visar... (en gammal bild...)

Första timmarna på jobbet gick jättebra men vid tolvtiden, precis när vi får som mest att göra fick jag ont i magen. Riktigt så där magknipsaktigt. Lite lätt illamående och så kallsvettades jag i omgångar. Fick springa på toa men enbart med resultatet några minuters slappna av, inget annat. Fullt normal mage...
Varje gång jag gick tillbaka till kassan och det kom mer gäster blev det värre... Men efter en dryg timme blev det längre och längre tid mellan "anfallen"...
Vid två kändes det bättre och jag kunde äta lunch som vanligt. Efter det har jag känt mig okej. Inte helt hundra men ändå okej. Till nu... Fick just värsta kallsvettattacken. Fast mår ändå bra. Sååå skumt!!!

Funderar på om det är sista veckans tidsomläggning i samband med sommartiden, lite lätt sömnbrist, speciellt sen igår natt blandat med stress som fick kroppen att säga ifrån...

Jag planerar i alla fall att bara ta det lugnt och somna tidigt idag...

Strålande solsken..

Jag njuter av att solens strålar skiner mig i ansiktet. Dom ger mig positiv energi. Dagens temperatur är inte lika lockande. Det var tre minusgrader ute när jag gick upp. Nu ligger det nog runt nollan. Jag tycker det är lite för kallt...

Jag sitter här och håller tummarna med. Hoppas att dom som jobbade stängning igår hann tvätta och hänga upp min skjorta. Jag lyckades glömma den på jobbet när jag gick hem och den var i extremt stort behov av en tvätt... Håll tummarna åt mig!

Blir en lagom lång dag idag. Grabbarna har scouter ikväll och blir därför hämtade av farmor och farfar så att dom kommer dit i tid. Så jag hoppas det blir lite lugnare hemma ikväll så jag och tjejerna kan ta tag i påskpysslandet nån gång. Det är ju inte många dagar kvar nu... :-)

måndag 2 april 2012

Var tar tiden vägen?!

Det blev en riktigt bra dag på jobbet igår. Det kändes extra bra eftersom jag inte är van att jobba så sent.

Mindre kul var det på vägen hem. En olyckshändelse vid Stockholm södra stoppade pendeltågen och jag fick leta alternativ resväg. Men i och med att tågen blev stoppade spelade det inte så stor roll att jag bytte station att utgå ifrån, tågen var ju redan försenade. Det slutade med att jag kom hem 45 min senare än tänkt... Då var jag dessutom så uppe i varv att det tog ett tag att varva ner. Och även då hade jag svårt att somna...

Somnade till slut runt midnatt för att väckas av Malin bara en halvtimme senare och sen av Emilia vid fyratiden. Sömnbristen och den långa dagen igår känns idag... Fast ändå är jag på ett riktigt bra humör.

Är dock lite stressad... Var tar tiden vägen?! Hur kan det redan vara påsk den här veckan och påsklov nästa?! Det var ju långt kvar till påsken ju! :-)

Ikväll ska jag ta tag i påskpyntandet och så måste jag börja leta så tjejerna kan vara påskkärringar på torsdag. :-)

Idag har förresten grabbarna äggrullning i skolan. Jag hoppas det går bra för dom. Lite panikartat kokade vi äggen medan vi klädde på oss för att gå. Istället för att måla dom smälte vi på plastfilm. :-) Vi hann och grabbarna var nöjda.

söndag 1 april 2012

Sköna söndag

Gårdagen blev en riktigt bra dag. Det var jättekul att träffa Martina och hennes barn. Mindre kul var att Emilia var på bästa trotshumör hela dagen! Men kvällen blev desto bättre. Den tillbringades mest i telefon - för att guida mamma och pappa i smartphonens härliga värld. Jag lurade på pappa wordfeud. Gissa om jag fick mig ett gott skratt när han kom på det. ;-)

Idag väntar en lång dag på jobbet. Men vad gör det när man får åka tåg i strålande solsken!?! :-D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...